Nová rodina Motorola Razr 50 a Motorola Razr 50 predstavuje dva štýlové skladacie smartfóny, ktoré prichádzajú aj s výbavou umelej inteligencie (AI).

Zdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 50 Ultra s interným displejom

Obaja členovia novej rodiny zariadení Razr majú veľké externé displeje, pričom Motorola Razr 50 Ultra sa môže pochváliť displejom s až 4-palcovou uhlopriečkou a Motorola Razr 50 má 3,6-palcový displej.

Motorola Razr 50 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 50 Ultra s externým displejom

Umelá inteligencia Gemini

Zariadenia Razr majú prístup k aplikácii Gemini od Google priamo, a to priamo z externého displeja. Jednoduchým stlačením a podržaním tlačidla napájania vyvoláte aplikáciu Gemini a získate tak pomoc akú od umelej inteligencie v súčasnosti očakávate. Môže to byť napr. zostavovanie itinerára výletu s pamiatkami a aktivitami, vytvoríte si osobný tréningový režim, získate recepty na základe toho, čo práve máte v chladničke a pod. Ako majitelia zariadenia Razr dostanete Gemini Advanced na 3 mesiace s prístupom k unikátnym modelom umelej inteligencie spoločnosti Google bez ďalších poplatkov. Získate tiež 2 TB cloudového úložiska a Gemini v aplikáciách Google, ako sú Gmail, Docs a ďalšie – ako súčasť balíka Google One AI Premium.

Motorola Razr 50 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 50 Ultra

Novinkou na externom displeji je aj prístup k službe Fotky Google, vďaka ktorej môžete zdieľať, prezerať, vymazávať alebo označovať obrázky a videá ako obľúbené. Okrem toho je tu aj špeciálny panel Spotify, ktorý umožňuje preskakovať skladby a panel Bose, ktorý zjednodušuje ovládanie slúchadiel Bose.

Telefóny Razr 50 prichádzajú s ponukou novej kolekcie ciferníkov a zábavných možností prispôsobenia externého displeja. Používatelia si môžu oživiť displej rotovaním textu či obrázkov, čím vznikne štýlový šetrič obrazovky.

Farebné vyhotovenia a dizajn

Nové zariadenia Razr sa vyznačujú výraznými farbami, mäkkými povrchmi z vegánskej kože a tvarovanými hranami. V prípade Motorola Razr 50 Ultra si môžete vybrať medzi farbami Midnight Blue, Spring Green a Pantone farba roka 2024, Peach Fuzz. Navyše sa vracia ikonická farba Hot Pink3 razr.

Motorola Razr 50 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 50 Ultra s obalom a ramienkom n a rameno

Motorola Razr 50 má na prednej a zadnej strane zariadenia farebné odtiene Beach Sand, Koala Grey a Spritz Orange z vegánskej kože.

Vysoká odolnosť

Zariadenia sú tiež odolné voči dobrodružnému spôsobu života. Corning Gorilla Glass Victus pomáha chrániť vonkajší displej pred pádmi a poškriabaním, ochrana pred vodou umožňuje zariadeniu vydržať ponorenie do 1,5 metra až na 30 minút a zjednodušený pánt ponúka lepšiu ochranu pred prachom.

Motorola Razr 50 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Obsah dodávky Motorola Razr 50 Ultra

Prepracovaný pánt

Vďaka prepracovanému pántu sa zariadenie ľahšie otvára alebo zatvára jednou rukou. To dáva zaujímavý pocit z dramatického zaklapnutia pri zložení hovoru alebo prepínania na veľký 6,9-palcový displej pOLED. Široká škála pozícií Flex View umožňuje zachytiť svoj outfit dňa pomocou snímania bez použitia rúk alebo zaznamenať panorámu v režime videokamery bez otrasov, ktorý je optimalizovaný pre sociálne médiá. Na improvizované fotenie je teraz na externom a internom fotoaparáte k dispozícii funkcia Photo Booth, ktorá spája štyri fotografie do koláže pripravenej na zdieľanie.

Fotoaparátová výbava

Motorola Razr 50 Ultra je vybavený 50 MPx hlavnou kamerou s vysokým rozlíšením, možnosťami moto AI kamery a funkciami úprav na báze umelej inteligencie Google Photos. Vďaka 50 Mpx teleobjektívu môžete využiť 2-násobný optický zoom bez straty kvality obrazu a zachytiť zaujímavé portréty.

Motorola Razr 50 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 50 Ultra v pohodlnej polohe na fotografovanie

Okrem toho toto zariadenie ponúka množstvo funkcií fotoaparátu s umelou inteligenciou vrátane:

Engine na vylepšenie fotografií: využíva umelú inteligenciu na súčasné použitie nastavení z viacerých režimov snímania do jedného. Dolaďuje obraz pre optimálne detaily, jas, svetelnosť, tiene, farby a efekty rozmazania.

Adaptívna stabilizácia: určuje rýchlosť pohybu počas natáčania a dynamicky upravuje úroveň stabilizácie na dosiahnutie optimálnych výsledkov, ideálne na snímanie videí počas behu alebo jazdy na bicykli.

Akčný záber: automaticky zvyšuje a upravuje rýchlosť uzávierky a osvetlenie na základe rôznych svetelných podmienok, keď chcete zachytiť ideálnu fotografiu pri skoku alebo pri obľúbenom športe.

Dlhá expozícia na zachytenie umeleckých svetelných stôp alebo hladkých vodopádov jediným ťuknutím. Super zoom posúva fotografie ešte ďalej tým, že ich vylepšuje pomocou algoritmu strojového učenia založeného na umelej inteligencii, aby sa zachytili detaily aj vo veľkej vzdialenosti.

Motorola Razr 50 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 50 Ultra

Motorola Razr 50 je vybavená 50 Mpx kamerovým systémom, ktorý obsahuje 13 Mpx ultraširokouhlý/Macro Vision objektív. Tieto prvky sú vhodné na zachytávanie umeleckých záberov, či už zblízka, alebo pod širším uhlom.

Optimalizovaný hardvér

Motorola razr 50 ultra je jedným z prvých vyklápacích telefónov na svete s mobilnou platformou Snapdragon 8s Gen 3. Pri písaní správ priateľom možno využívať nové funkcie, ktoré posilňujú konverzáciu. Medzi tieto vylepšenia zabudované v aplikácii Správy Google patria: Magic Compose, ktorá navrhuje textové odpovede v rôznych štýloch a Photomoji, ktorá umožňuje premeniť vaše obľúbené fotografie na personalizované emoji alebo nálepky.

Motorola Razr 50 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 50 Ultra

Motorola Razr 50 Ultra disponuje 4000 mAh batériou, ponúka 5 W reverzné a 15 W bezdrôtové nabíjanie.

Motorola Razr 50 má kapacitu batérie 4200 mAh batérii a 30 W nabíjanie TurboPower. Má tiež možnosť 15 W bezdrôtového nabíjania a 4 nm procesor MediaTek Dimensity 7300X ponúka energetickú účinnosť. Čipová súprava navyše vylepšuje úlohy založené na umelej inteligencii a zároveň podporuje vizuálne efekty a nové zážitky.

Ekosystém zariadení

Motorola rozširuje ekosystém Moto o nový modelový rad Motorola Razr. Okrem nedávno predstavených Moto Buds uvádza Motorola aj Moto Tag – malý tag s Bluetooth LE a Ultra Wideband, ktorý pomáha lokalizovať majetok, od peňaženky až po batožinu, prostredníctvom siete Google Find My Device.

Inteligentný softvér

Softvérová platforma Motorola s označením Hello UX ponúka rozsiahle personalizované používateľské prostredie, pohlcujúce možnosti a intuitívne rozhranie. Okrem toho, že teraz ponúka viac prispôsobiteľných možností na externom displeji rodiny Razr, používatelia budú môcť naďalej využívať pokročilé možnosti pripojenia k ekosystému s funkciou Smart Connect, bezpečné prostredie pre deti s funkciou Family Space, možnosť odpojenia s funkciou Moto Unplugged a komplexné bezpečnostné nastavenia s funkciou Moto Secure.

Moto AI zlepšuje zážitok zo smartfónu tým, že rieši problémy používateľov pomocou inovatívnych generatívnych riešení AI. V nasledujúcich mesiacoch Motorola predstaví niekoľko nových funkcií moto ai:

Jednoduchou výzvou „Catch me up“ používatelia dostanú prioritizovaný súhrn osobných oznámení.

Výzva „Pay attention“ umožní okamžité nahrávanie konverzácií alebo hovoriacich, ich automatický prepis a zhrnutie.

Príkaz „Remember this“ zachytí živé momenty alebo informácie na obrazovke a automaticky ich uloží s podrobnosťami vytvorenými umelou inteligenciou. Informácie sa uložia do zariadenia používateľa, aby si ich mohol neskôr ľahko pripomenúť.

Okrem toho budú mať používatelia prístup k moto ai kdekoľvek vo svojom telefóne, aby získali pomoc, rýchle návrhy a odpovede na otázky vrátane pokynov na používanie zariadenia alebo zložitejších otázok pomocou Gemini z Google Cloud.

Ceny

Motorola Razr 50 Ultra – 1199 eur, Motorola Razr 50 – 899 eur (v predaji od 1. júla 2024)

Moto Tag sa bude predávať v priebehu leta

Zdroje: Motorola

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.