Telefón sa zloží na polovicu, vo vrecku nohavíc tak bude zaberať menej miesta.

Samsung už o pár týždňov predstaví svoje novinky. Okrem vlajkových lodí Galaxy S20 oznámi aj nový skladateľný smartfón Galaxy Z Flip. Ten nie je priamym nástupcom minuloročného modelu Galaxy Fold, nakoľko využíva iný dizajn.

Samsung Galaxy Z Flip využíva rovnaký koncept ako nová motorola razr. Znamená to, že telefón je možné zložiť na polovicu – podobne ako staré mobilné telefóny, ktoré mali v hornej polovici obrazovku a v spodnej časti klávesnicu. Rozdiel je v tom, že Galaxy Z Flip má na celej prednej strane iba displej.

Max Weinbach prezradil na sociálnej sieti Twitter ďalšie detaily o pripravovanom telefóne. Tvrdí, že smartfón je vybavený 6,7-palcovým Dynamic AMOLED displejom s pomerom strán 20:9 a veľmi tenkým sklom Samsung Ultra Thin Glass. V mieste skladania telefónu sa nachádza záhyb. Môžete si ho všimnúť aj na priloženej fotografii na konci článku.

Galaxy Z Flip má tiež druhý displej o veľkosti 1 palca. Ten umožňuje skontrolovať čas či stav batérie, resp. pomôže pri fotení selfie fotiek zadným fotoaparátom. Tie budú dva – 12 Mpx hlavný senzor a 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát.

Telefón tiež ponúkne 15 W nabíjanie, bude podporovať aj bezdrôtové nabíjanie a to vrátane reverzného. V neposlednom rade, snímač odtlačkov prstov bude umiestnený na bočnej hrane.

Zariadenie bude využívať procesor Snapdragon 855+ a v jednoduchosti ho môžeme definovať ako skladateľnú verziu minuloročného modelu Galaxy S10e s väčším displejom. Cena sa očakáva na úrovni 1400 až 1500 eur.

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Zdroj: Weibo

Titulná fotografia: Weibo

Zdroj: Twitter, Weibo 

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S10e: Oplatí sa kúpiť najlacnejší z trojice noviniek?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit