Samsung vie, že odolnosť voči prachu používatelia chcú.

Posledná generácia skladateľných zariadení Samsungu Galaxy Z Flip5 a Z Fold5 má síce odolnosť voči vode podľa štandardu IPX8 (rovnako ako predchádzajúca), ale odolné voči vniknutiu prachu stále nie sú. Šéf mobilnej divízie Samsungu T. M. Roh však na nedávnej tlačovej konferencii prezradil, že na takomto vylepšení pracujú. Informoval o tom portál AndroidAuthority.com.

Problémom pri vývoji takéhoto skladacieho zariadenie sú podľa neho hlavne pohyblivé časti v pánte, ktoré tvoria zložitý mechanizmus a sťažujú jeho odolnosť voči prachu. Tento problém sa Samsungu podľa Roha zatiaľ nepodarilo vyriešiť k plnej spokojnosti a preto si používatelia na prachuvzdorné zariadenie od Samsungu musia ešte „nejaký čas“ počkať. Prvé skladacie zariadenia Samsungu pritom nemali ani odolnosť voči vode. To sa však výrobcovi už u novších generácií podarilo vyriešiť.

Jediné skladacie zariadenia, ktoré odolnosť voči prachu majú, sú telefóny Motorola Razr 2023, ale iba v zmysle štandardu IP52. To však znamená iba odolnosť voči striekajúcej vode a nie ponoreniu do vody.

V každom prípade je tu vidieť jedna z nevýhod, ktorú majú skladacie telefóny voči konvenčným smartfónom. U nich, samozrejme predovšetkým drahších zariadení, vodeodolnosť už dávno nie je problém.

Zdroj: AndroidAuthority.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.