Po prižmúrení aspoň jedného oka, je možné Apple Watch zobrať aj do extrémneho prostredia.

Takým je určite aj slané more, v ktorom sa na amerických plážach preháňajú stovky surferov. Aj istý Robert Bainter si počas svojej vodnej aktivity ponechal na ruke hodinky Apple Watch, pričom si nevšimol, že oceľový remienok je poškodený. Počas športovania mu hodinky skĺzli z ruky a Robertovi nezostávalo nič iné, ako sa zmieriť s tým, že hodinky už nikdy neuvidí.

Na lokalizovanie Apple Watch surfer použil funkciu Find my iPhone, ktorá na základe pridelenia Apple ID umožní vyhľadať akékoľvek podporované zariadenie. Nakoniec bola aktivovaná aj funkcia Lost Mode, ktorá nálezcovi zobrazí kontaktné údaje majiteľa zariadenia. Práve tieto dve funkcie vrátili majiteľovi hodinky späť.

Robert Bainter prezradil, že v podvedomí veril, že sa jeho hodinky nájdu. O šesť mesiacov neskôr dostal hovor z neznámeho čísla a chlapík na druhej strane ho požiadal, aby popísal hodinky, ktoré mal nedávno stratiť. Najpôsobivejším zistením bolo, že hodinky aj po takom čase a poveternostným vplyvom boli stále funkčné. Môžeme teda predpokladať, že mohlo ísť o model Apple Watch 2 alebo novší, pretože tieto modely majú zvýšenú odolnosť voči vode.

Aj keď tento príbeh sa nemusel skončiť happyendom, dokazuje veľmi vysokú odolnosť Apple produktov. Z príbehu vyplýva, že hodinky museli byť vystavené vyšším nárokom na odolnosť, kvôli hĺbke mora, v ktorom sa stratili. Okrem malých známok opotrebovania a miernemu oroseniu displeja, nič vážne sa im nestalo.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Apple by mal sprístupniť NFC čip tretím stranám. Banky by to nepochybne potešilo

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.