Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Smartfóny, tablety či počítače sú bežnou súčasťou nášho života a modernej doby.

Lenže všetkého veľa škodí a mnoho ľudí trávi viac času s telefónom ako s rodinou a priateľmi. Ak sa chcete vyhnúť závislosti a oddýchnuť si od digitálneho sveta, vyskúšajte maľovanie. Skutočné maľovanie štetcom na plátno. Uvidíte, že sa vám táto umelecká činnosť zapáči.

Maľovanie podľa čísel

Maľovanie podľa čísel je skvelý spôsob, ako sa odtrhnúť od telefónu alebo televízie a zabudnúť na každodenné problémy. Jednoducho si rozbaľte sadu s plátnom, štetcom a farbami a sústreďte sa na skutočné maľovanie.

Uvidíte, že táto aktivita vás čoskoro pohltí a na mobil si ani len nespomeniete. Maľovanie podľa čísel je jednoduché. Stačí iba vymaľovať správne políčka príslušnými farbami a máte hotovo. Je však nevyhnutné sústrediť sa na to čo robíte, a tak z mysle vytesníte všetko ostatné vrátene toho, čo sa práve deje na sociálnych sieťach.

Vlastný obraz na skutočnej stene

Na stenu na sociálnej sieti pridávame množstvo vecí, možno viac ako by bolo vhodné a bezpečné. Nebolo by osviežujúce zavesiť na skutočnú stenu vo svojej izbe aj skutočné obrazy na stenu? Obrazy si samozrejme môžete kúpiť, ale ak maľujete podľa čísiel, po dokončení vznikne obraz, ktorý má pridanú hodnotu.

Takýto obraz bude pripomienkou toho, že aj svet mimo internetu je zaujímavý a zábavný. Maľovanie touto formou môže byť aj príjemná rodinná aktivita, pretože výber obrazov je veľký a vyberú si deti i dospelý. 

Únik nielen od digitálneho sveta

Každý potrebuje únik od digitálneho sveta aj od každodenného stresu.  Pre niekoho sú to knižnice plné kníh, pre iného šport či hudba. Základom je činnosť, ktorá vám spôsobuje radosť a príjemné pocity. Nie všetkým sa však podarí niečo podobné len tak ľahko objaviť.

Ak preto svoj únik stále ešte iba hľadáte, skúste takéto maľovanie. Na maľovanie podľa čísel nepotrebujete umelecké nadanie, no možno ho v sebe nakoniec práve vďaka tejto aktivite objavíte a stane sa pre vás zároveň tým najlepším relaxom. Koniec koncov každá offline aktivita sa cení a takýto digitálny detox najviac poteší vašu psychiku.

Značky: