Skylink ako poskytovateľ satelitnej televízie prináša viacero noviniek a to práve dnes.

Spoločnosť bude do budúcna rozširovať svoju Live TV a spúšťa nový koncept +1. Tá zatiaľ prebieha v testovacej prevádzke a podstatné je, že ju majú všetci zákazníci zadarmo. Zároveň je tento poskytovateľ jedným z mála, ktorý nie je zaťažený princípom štátnych dotácií. Ako súkromná firma si buduje vlastnú infraštruktúru na vlastné náklady. Prakticky najväčšie zmeny prebiehali v posledných šiestich rokoch.

Skylink Live TV je internetová televízia dostupná od septembra, ktorá je momentálne testovaná už na 60 000 používateľoch. Jej rozšíreniu nebránia autorské práva alebo technológie na strane vysielania obsahu. Podstatné je tu kvalitné internetové pripojenie, preto nie je dostupná úplne pre každého a masové rozšírenie bude prebiehať vo väčších mestách s vybudovanou infraštruktúrou rýchlej konektivity do internetu.

Tiež uviedli hybridný prijímač Samsung EVO-S začiatkom októbra, má dva satelitné tunery a je pripojený do internetu. Zákazník teda reálne nepociťuje, akou formou k nemu prúdi obsah či priame vysielanie cez satelit alebo internetovú televíziu.

Nový zákazníkov stále pribúda. Síce nie tempom 300 000 nových aktivácií za rok, ale stále hovoríme de facto a desiatkach tisícoch. Narastá aj počet zákazníkov s platenými programy. Poskytovateľ totiž v základnom balíčku umožňuje sledovanie 57 programov, z toho 28 v HD.

skylink_ts_praha_2

Jaromír Glisník, člen predstavenstva M7 Group S.A. hovorí o trojbodovej štruktúre úspechu.

  1. Poskytovanie obsahu pre celú rodinu. To znamená, že svoju ponuku rozširujú nielen o športové programy vhodné predsa len pre užšiu skupinu záujemcov
  2. Vedie v počte prémiových kanálov v HD kvalite
  3. Zákazníka nijako neviaže. Nech by to znelo akokoľvek nafúkane, svojimi službami si je istý. Nepotrebuje páky na udržanie zákazníkov napríklad v priebehu 12-tich mesiacov

Dnes, 7.12.2016, spúšťa Skylink dve televízne stanice posunuté o jednu hodinu. Čo to znamená? V praxi teda to, že stanica vysiela cez IPTV aj s hodinovým oneskorením. Udalosti dňa vo forme správ si tak nebudete môcť pozrieť o hodinu skôr. 🙂

Avšak, ak zmeškáte začiatok filmu alebo vás niečo vyruší, presne o hodinu v danom okamihu budete môcť pozerať tam, kde ste skončili. Ide o české stanice Prima +1 HDJoj +1 HD.

Na našom trhu s týmto zatiaľ nikto neprišiel hoci v zahraničí je dostupný už nejaký čas a je veľmi populárny. Na základe skúseností bolo zistené, že práve hodinový posun je ideálny pre väčšinu divákov.

Obe stanice počítajú s konceptom +1 zatiaľ iba v rámci Skylinku. Spoločnosť považujú za hlavného hráča na trhu, preto aj táto forma exkluzívne len u tohto poskytovateľa. Predstavitelia TV Prima a JOJ sa však vyjadrili, že v budúcnosti chcú rozširovať svoje vysielanie týmto spôsobom aj u iných poskytovateľov.

skylink_ts_praha_4

Skylink Ochutnávka je ďalšia novinka. Bude dostupná pre všetkých zákazníkov Skylinku. Teda aj tých, čo nemajú platený balík programov. Kampaň na vybranú stanicu pobeží vždy v danom mesiaci a malo by to zákazníkov motivovať prejsť na platené programy. V decembri sa spúšťa tento pilotný program so stanicou AMC, takisto od dnešného dňa a v SD kvalite. HD kvalita by mohla pribudnúť neskôr, zatiaľ je rozšírenie kvality záznamu v technologickom riešení. Počíta sa s touto kvalitou.

Jaromír Glisník zatiaľ nehovoril o mesiacoch január a február. Takže zatiaľ nemáme informácie o tom, ktoré programy budú v rámci Ochutnávky nasledovať.

skylink_ts_praha_1

esportsTV je program zameraný na elektronický šport. Je to najpozitívnejšie vnímaný kanál za posledných 5 rokov. Ak teda Skylink spustil tento kanál, získal najlepšie ohlasy a najmä spätnú väzbu. Na tú väčšina zákazníkov až tak nereaguje. Kanál je takisto v HD kvalite.

Dnešným dňom sa zároveň spúšťa JOJ Cinema HD.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.