Aktualizácia so sebou prináša množstvo menších, aj väčších zmien, vrátane redizajnu.

Azda najviditeľnejšou novinkou nového aktualizovaného Skype je jeho nový moderný vzhľad, ktorý cieli najmä na mladšiu generáciu. S dizajnom prichádza aj skvelá funkcia prispôsobovania si témy. Je tak možné využívať bielu alebo čiernu témy, či bubliny so správami ladené do ružova, modra a množstva iných farieb. Tento nový vzhľad prichádza na verzie pre Windows a macOS po vzore mobilných verzií, ktoré sú už nejaký čas dostupné v Google Play a App Store.

Okrem nového dizajnu sa Skype dočkal aj niekoľkých nových funkcií, či úpravy tých súčasných. Zoznam rozhovorov je možné rôzne filtrovať podľa potreby alebo ho rôzne preskupovať a meniť režim zobrazenia napríklad na nejaký kompaktnejší.

Najnovšia verzie Skype je zároveň viac postavená na cloude. Komunikácia a prenos súborov až do veľkosti 300 MB by mal byť teda výrazne kvalitnejší a rýchlejší, pričom spotrebujú menej energie z batérie. Vďaka cloudu sa Skype dočká, aj lepšej synchronizácie medzi zariadeniami. Používatelia by tak v reálnom čase mali vedieť využiť mobil, aj počítač, prípadne Xbox.

Skvelou novinkou je aj panel s upozorneniami, kde používateľ bude informovaný o všetkom dôležitom, vrátane toho, keď ho niekto označí v konverzácii. Za pozornosť stojí aj galéria médií, vďaka ktorej je možné nájsť obrázky a súbory z pred niekoľkých týždňov za pár sekúnd.

Jednou z najzaujímavejších noviniek, ktorá je zatiaľ dostupná len pre program Skype Insiders, sú doplnky, vďaka ktorým bude možné si v najbližších mesiacoch výrazne uľahčiť prácu bez opustenia prostredia Skype.

Poslednými novinkami v najnovšej verzii Skype sú reakcie, @mentions, boti, či statusy, ktoré sa opäť vracajú. Najnovšia verzia Skype zatiaľ nie je dostupná cez aktualizačný mechanizmus, no môžete si ju stiahnuť priamo zo stránky Skype.com.

Zdroj: Blog Skype

Prečítajte si aj:

VIDEO: Nový dizajn služby Skype vás prekvapí. Dostanú ho všetky platformy

Značky: