Potrebujete prezentovať obrázky, videá alebo texty pre svojich zákazníkov na monitore alebo televízore? Ako zdroj multimédií na to nemusíte hneď vyhradiť samostatný počítač, stačí jednoduché zariadenie s označením Slideshow – prehrávač multimédií AV100.

Slideshow3

 

Ide o prístroj veľkosti väčšieho USB kľúča, ktorý má však pripojenie na HDMI port. Vyžaduje externé napájanie, rovnaké ako býva v prípade smartfónov (5V, micro USB) a pripojiť sa dá aj na Wi-Fi sieť. V zadnej časti je priestor na USB port, do ktorého môžete pripojiť USB kľúč s multimédiami.

Naboku nájdete porty na pripojenie antény pre Wi-Fi a kábel na snímač k diaľkovému ovládaniu. Na druhom boku je zase šachta na microSD kartu. Slideshow obsahuje v sebe pamäťovú kapacitu 900 MB pre multimédiá a tento priestor sa dá rozšíriť spomínanou kartou.

Slideshow1

Ako to celé funguje? Pripojíte Slideshow AV100 k napájaniu a televízoru alebo monitoru s HDMI portom. Slideshow je v podstate miniatúrny počítač s Androidom 4.0.4, pritom jeho primárnou aplikáciou je práve prehrávanie multimediálnych súborov. Tá sa aj spúšťa automaticky po jeho štarte. Prehrávať môžete obrázky (JPG, BMP, PNG), videá s rozlíšením 720p a súbory XLS. Tieto môžete do Slideshow preniesť pripojením USB kľúča, cez FTP alebo cez webový prístup. Nám sa najviac páčil webový prístup, lebo poskytuje najviac možností, v akom poradí sa má prehrávať, vytvoriť si môžete playlisty, zobraziť okamžitý text a zadať ďalšie rozšírené voľby. Ovládať prehrávanie môžete aj lokálne s diaľkovým ovládačom, pomocou neho sa dajú aj vymazať niektoré z prezentovaných obrázkov. Celkovo ide o šikovné zariadenie určené hlavne na prezentáciu noviniek a aktuálnych ponúk. Súčasťou dodávky je aj predlžovací HDMI kábel.

Cena: 31,19 EUR
Zapožičal: AGEM Computers

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.