Americká spoločnosť Aventon má v ponuke množstvo zaujímavých elektrických bicyklov, ktoré sú dobre vybavené, spoľahlivé a cenovo dostupné. To hlavne kvôli tomu, že samotná výroba je v Číne.

Novinka s modelovým označením Aventure.2 je elektrický bicykel vytvorený na dlhé presuny a dobrodružné cestovanie, čomu nasvedčujú aj extra veľké/hrubé pneumatiky (tzv. Fat-Tire) a špeciálny dvojplášťový hliníkový rám, ktorý znesie väčšiu záťaž i hrubšie zaobchádzanie. Odolnosť so sebou nesie aj neduh v podobe vyššej hmotnosti, presnejšie to je 35 kilogramov, avšak výkonný motor by ju mal zvládať s prehľadom (celková nosnosť je 181 kg). Dostupné sú dve prevedenia rámu (dámska a pánska) v rôznych farebných kombináciách.

To najdôležitejšie, okrem samotného prevedenia a dizajnu, je elektromotor a batéria. Tento model má 750W elektromotor (Peak 1130 W) uložený v náboji zadného kolesa, ktorý dopuje 720 Wh (48V) batéria integrovaná do rámu bicykla. Tento motor si bez akýchkoľvek problémov poradí aj vyššou záťažou, či už z pohľadu nákladu alebo náročného terénu.

Novinkou v druhej generácii je okrem dizajnových a praktických vylepšení predovšetkým inovatívny snímač krútiaceho momentu, ktorý podstatne zlepšuje asistenciu v rôznych dostupných režimoch a teda i samotnú jazdu. Okrem asistencie je prítomná aj klasická „prevodovka“, resp. osemrýchlostná zadná kazeta, takže si vždy nájdete optimálny režim na aktuálne podmienky. Podrobné informácie nájdete – TU.

Aventon Aventure.2
Aventon Aventure.2

S asistenciou dokáže tento model jazdiť rýchlosťou až 45 km/h, no toto v rôznych krajinách upravuje legislatíva – u nás to je max. 25 km/h. Ešte zaujímavejším údajom je dojazd na jedno nabitie, ktorý sa má pohybovať okolo 96 kilometrov – v závislosti od podmienok, čo je veľmi slušné. Aventure.2 má už tradične plne farebný ovládací panel na riadidlách a samozrejmosťou je aj kompletné LED osvetlenie. Z pohľadu bŕzd je novinka vybavená hydraulickým systémom Tektro HD-E350. Dodajme, že za menší doplatok môžete mať aj originálny predný nosič, ktorý odnesie rôznu batožinu. Zadný nosič je zahrnutý v štandardnej výbave.

Určite vás zaujíma aj cena, však? Tá je veľmi potešujúca –D tento plne vybavený model má cenovku 1746 eur, čo je extra lákavá ponuka. V rámci USA je aj doprava zdarma, no na starý kontinent to bude o niečo drahšie, avšak stále lukratívne.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE