Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Záujem Slovákov o digitalizáciu osobných financií je čoraz väčší. Svedčia o tom aj štatistiky digitálnej platformy Moneyhoon, ktorej úlohou je starať sa o finančné zdravie svojich používateľov a ponúkať im prehľad o svojich financiách v jednom prostredí. Svoj účet si tu vytvorilo už viac ako 700 používateľov, ktorí si tu prepojili stovky svojich bankových účtov. Tí sa do svojho používateľského účtu pozrú v priemere 17-krát mesačne, čo v praxi znamená, že sa zaujímajú o sledovanie mesačných výdavkov či hľadanie najvýhodnejších hypotekárnych produktov. Od spustenia služby (7. marca 2023) pritom počet spracovaných transakcií celkovo prekročil číslo 200-tisíc. Moneyhoon na základe spätnej väzby plánuje svoj produkt rozšíriť o niekoľko nových funkcií.

„Máme veľkú radosť, že Moneyhoon po svojom spustení oslovilo viac ako 700 používateľov, ktorí si pre lepšiu správu svojich osobných financií vytvorili účet a pripojili svoje bankové účty, čím venujú zvýšenú pozornosť starostlivosti o svoje finančné zdravie,“ hovorí Erik Čebík, CEO Moneyhoon, a ďalej dodáva: „Naša platforma umožňuje používateľom bez akéhokoľvek poplatku získať prehľad o svojich výdavkoch, optimalizovať svoje financie, vytipovať si hypotéku či životné poistenie šité priamo na mieru. Pomáhame tak ľuďom získať väčšiu kontrolu nad svojimi financiami vďaka tomu, že prinášame praktický nástroj na udržanie a budovanie  finančnej rezervy – toto všetko v období, keď sú naše financie pod obrovským tlakom.

Unikátny finančný nástroj na správu osobných financií bol spustený do ostrej prevádzky v marci 2023 a je navrhnutý pre potreby moderného človeka, ktorý svoje finančné operácie môže spravovať z pohodlia svojho domu online. „Ponúkame jednotné miesto, kde používateľ vidí prehľadnou formou transakcie na viacerých svojich účtoch. Takýto jednoduchý používateľský prístupný prehľad zadarmo vám aktuálne neponúkne nikto iný. Moneyhoon okrem toho dokáže pomôcť pri špecializovaných úkonoch, ako je refixácia hypotéky, ktorá dokáže správnym rozhodnutím ušetriť tisíce eur, dodáva Dušan Michalko, COO Moneyhoon. Štart webovej platformy Moneyhoon podporili aj investície od Vision Ventures a WEM Private Fund vo výške milión eur. Tím Moneyhoon je zložený z viac ako dvadsať ľudí, z ktorých polovicu tvoria vývojári technologického riešenia spájajúceho softvér s prvkami AI.

Dostupná finančná expertíza

Digitálna platforma je rozdelená na štyri používateľské sekcie. Okrem správy financií, ktorá poskytuje bezplatný nástroj na kontrolu osobných financií, môže používateľ zistiť ponuku hypoték bez návštevy bánk či nechať si zostaviť modelový výpočet životného poistenia vzhľadom na svoj príjem. V procese je spustenie funkcie investovania, v ktorom bude mať používateľ možnosť priamo prostredníctvom tohto digitálneho nástroja zostaviť svoje individuálne investičné portfólio a začať zhodnocovať svoje peniaze využitím diverzifikácie v čase. Spustená je aj príležitosť využiť osobné online poradenstvo investičného stratéga Michala Nalevanka.

Moneyhoon aktuálne pravidelne využíva viac než 700 registrovaných používateľov. Tí vykonali v rámci digitálnych služieb viac ako 200-tisíc transakcií a priemerne klikli na svojho digitálneho správcu 17-krát mesačne. Moneyhoon v blízkej budúcnosti plánuje svoj produkt ešte viac škálovať a priniesť jednoduchú správu finančných produktov, ako aj vyhodnotenie kľúčových oblastí finančného zdravia. Cieľom je umožniť širokému spektru ľudí na Slovensku využívať tento inteligentný nástroj, aby zvýšili svoju finančnú pohodu. A to vďaka optimalizácii technologického riešenia spolu s expertízou špecialistov na financie, ktorými sú expert na hypotekárne poradenstvo Martin Vacho a expert na investičné poradenstvo Michal Nalevanko.

Značky: