Prvé septembrové dni ponúkajú slovenským cestovateľom príležitosť využiť štátny sviatok a vyraziť na predĺžený víkendový výlet pred začiatkom školského roka. Podľa dát travel-tech spoločnosti Kiwi.com Slováci vyrazia na tento víkend najčastejšie do Španielska, za ktorým nasledujú Taliansko, Grécko a Cyprus. 

Počas prvého septembrového víkendu, ktorý môže byť vďaka sviatku o niekoľko dní dlhší, sa Slováci vydávajú do obľúbených európskych destinácií, ako sú Palma de Mallorca, Rím, Larnaka, Barcelona alebo Dubrovník, aby si stihli užiť posledné lúče slnka. Slováci si pre svoje odlety najčastejšie vyberajú viedenské letisko. Najčastejšie letia vo dvojiciach, takmer tretina z nich vo svojej destinácii strávi 4 až 6 dní a rovnaký podiel menej než 3 dni.

Slováci počas tohto víkendu na letenky minú v priemere okolo 100 eur. Lety na krátke vzdialenosti sú v súčasnosti sedemkrát lacnejšie než tie na dlhé vzdialenosti. V rámci Európy si môžu cestovatelia zo Slovenska kúpiť napríklad letenky z Viedne na Lanzarote za 76 eur alebo z Viedne na Ibizu za 27 eur.* 

„Cestovanie po letných prázdninách, teda mimo hlavnej sezóny, môže mať svoje výhody. Cestovatelia si užijú predĺžené leto, ktoré zvyčajne trvá až do konca septembra, pričom letenky sú v tomto období lacnejšie a v destináciách je menej turistov. Vďaka tomu si môžu lepšie vychutnať atmosféru destinácie, nižšie ceny a zažiť väčšiu autenticitu a slobodu pri objavovaní nových miest,“ hovorí Eliška Řezníček Dočkalová, riaditeľka Customer Experience v Kiwi.com.

* Ceny sú platné k 1. septembru 2022.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.