Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na trhu rastie záujem o klimatizácie, obchodníci hlásia zvýšený dopyt.

„Väčšinou prichádza tento prvý nárast záujmu až v tomto období – od začiatku do polovice júna. Teraz prišiel skôr, okolo 20. mája, a vrcholil koncom mesiaca. Medziročne ide až o pätnásťnásobne vyšší záujem, lebo v roku 2015 Slováci v tomto čase ešte klimatizácie toľko nenakupovali. Vlani boli klimatizácie počas horúčav takmer vypredané, ľudia sa chcú tento rok pripraviť,“ vyhlásila obsahová manažérka nákupného radcu Heureka.sk Alexandra Čermáková.

Ďalšie zvyšovanie záujmu zrejme nastane s rastúcimi teplotami v júli a polovici augusta. Tento trend je úplne zjavný, aj s prvými teplými dňami sa dopyt zdvihol. „Bolo prvých pár letných dní a ľudia začali klimatizácie okamžite nakupovať. Minulý rok bolo leto veľmi teplé, preto tento rok chcú byť Slováci na podobné teploty pripravení vopred,“ dodala Čermáková.

Slováci sa však čoraz častejšie ochladzujú aj vonku vo vlastných bazénoch. Práve bazény patria medzi najpredávanejšie produkty na záhrady. Až 70 % obratu za bazény zaplatili Slováci v roku 2015 počas júna a júla, podobný vývoj sa očakáva aj tento rok.

Značky: