WHOO App je jednoduché networkingové riešenie, ktoré má už 115 tisíc používateľov.

Aplikácia WHOO od slovenských tvorcov slúži primárne na vyhľadávanie ľudí v bezprostrednom okolí, resp. ich účtov na sociálnych sieťach. Pomáha tak spoznať ľudí na akciách, verejnosti či v susedstve. Tento jednoduchý, no efektný nástroj dnes využíva už cez 115 tisíc ľudí a tvorcovia hlásia, že vďaka ich appke používatelia spoznali svojho súčasného partnera či našli nových kamarátov.

Nakoľko obaja pôvodní autori myšlienky – Daniel Čačala a Martina Kubečka – nemali technologické zázemie, do tímu pribrali developerskú spoločnosť na čele s bratmi Jánom a Matejom Aštarym a spoločne vytvorili tzv. MVP (Minimum Viable Product). Je to aplikácia so základnými funkciami. Nápad si všimol aj YouTuber a influencer Peter Altof (Expl0ited), ktorý sa ako posledný pripojil do tímu tvorcov a pomohol nám aplikáciu spropagovať prostredníctvom svojich kanálov.

Prvú propagačnú vlnu spustili tvorcovia aplikácie WHOO na jeseň 2020. Aj napriek prebiehajúcej pandémii koronavírusu počet stiahnutí appky raketovo narastal. V tomto čase sa aplikácia stala jednou z najsťahovanejších v obchodoch Google Play a Apple AppStore, vďaka čomu platforma získala až 50 tisíc nových registrácií používateľov.

Tím, posilnený záujmom Slovákov o platformu, sa prihlásil do biznisového akcelerátoru Perry Talents. Aktuálne sa tím WHOO App venuje ďalšiemu vylaďovaniu a testovaniu produktu, aby bol pripravený na expanziu do ďalších krajín. Cieľom tvorcov je americký trh, na ktorý sa aktuálne pripravujú v rámci svojich dlhodobých plánov. Aj preto aktuálne hľadajú nové posily do programátorských tímov, ktorým ponúkajú nadštandardnú finančnú odmenu a prostredie rozrastajúceho sa startupu.

Aplikácia WHOO slúži na spoznávanie ľudí v bezprostrednom okolí prostredníctvom geolokačného vyhľadávania registrovaných profilov zaznačených v mape za posledných 24 hodín. Používatelia v aplikácii o sebe vypĺňajú základné informácie a svoje profily na sociálnych sieťach, na ktorých chcú byť nájdení. Tzn., že aplikácia nezverejňuje súkromné údaje ako vek, telefónne číslo či váš e-mail, ale iba odkazy na ich profily, používateľské meno a fotografiu. Cieľom aplikácie je prepájanie ľudí tak, ako ich neprepája nikto. Tvorcovia uvádzajú, že hoci ich aplikáciu primárne používajú ľudia na súkromné účely, (vyhľadávanie iných profilov za účelom zoznámenia sa), platformu je možné využiť aj na biznis networking na veľkých či malých podujatiach, ako sú kongresy.

Značky: