Minimani je prvá hračka na slovenskom trhu s rozšírenou realitou.

V dnešnej dobe je úplne prirodzené, že aj malé deti siahajú po moderných technológiách. Zoznamujú sa s nimi veľmi rýchlo a v predškolskom veku ich vedia ovládať na primeranej úrovni. Vývoj hračky Minimani je len reakciou na túto skutočnosť.

S nápadom prišla slovenská spoločnosť iFoam. Hračka je určená pre deti od dvoch rokov a je navrhnutá tak, aby nielen zabávala, ale aj vzdelávala. S pomocou Minimanov sa môžu deti od útleho detstva učiť spoznávať farby a vďaka veršovankám v penových knižkách si môžu cibriť pamäť. Logické hry im pomôžu rozvíjať myslenie a získajú prvé vedomosti o ekológií a ochrane životného prostredia.

Na tvorbe hračky pracoval tím vývojárov v spolupráci so psychológmi a pedagógmi tak, aby hračka napomáhala zdravému vývoju detí.

V jednom balení nájdete penovú hračku, ilustrovanú knižku a kód na stiahnutie mobilnej aplikácie, ktorá je zameraná na jedného z piatich Minimanov: opicu, krokodíla, tigra, slona alebo pandu. Na knižke sa autorsky spolupodieľala známa slovenská rozhlasová moderátorka a autorka viacerých kníh, Bibiana Ondrejková.

Hračka Minimani je vodeodolná, bezpečná, prešla certifikáciou a spĺňa najprísnejšie európske normy.

Aplikácia, ktorá je súčasťou každej hračky Minimani prostredníctvom unikátneho kódu na stiahnutie cez Google Play a App Store, ponúka hneď niekoľko možností. Pexeso, puzzle a hry sú zamerané na rozvoj logického myslenia detí. Bludisko rozvíja pamäťové schopnosti a priestorovú orientáciu.

Deti sa pomocou aplikácie naučia tiež rozoznávať farby, omaľovánka podporuje ich kreativitu či jemnú motoriku, ale aj hudobné nadanie.