• Nový rýchlostný míľnik v 4G dosiahnutý v Bratislave
  • Nové lokality s rýchlosťou do 300 Mbps na viacerých častiach Slovenska
  • Stúpol aj počet nových miest s LTE-A do 225 Mbps
  • Desiatky nových lokalít s LTE do 75 Mbps po celom Slovensku
  • Nový míľnik v pokrytí: 86,3 % populácie Slovenska k 1.12.2016
  • Viac partnerov pre LTE roaming i zahraničných turistov v našej sieti

Slovak Telekom pokračuje v expanzii svojej 4G siete nielen do nových lokalít. V priebehu októbra a novembra boli súčasne zvýšené aj rýchlosti na nových miestach a úspešne inštalovaná LTE-A sieť v troch rozličných kombináciách.

Slovenská premiéra: LTE-A do 375 Mbps už v plnej prevádzke

4G líder Slovak Telekom dosiahol ďalší rýchlostný míľnik a štartuje sieť LTE-A s rýchlosťou do 375 Mbps. Sieť je aktuálne inštalovaná v štyroch lokalitách:

  • Bratislava-Petržalka (zrýchlenie z LTE-A do 300 Mbps)
  • Bratislava-Ružinov (zrýchlenie z 225 Mbps)
  • Bratislava-Nové Mesto (premiéra LTE-A, zrýchlenie z LTE do 150 Mbps)
  • Bratislava-Devínska Nová Ves, v oblasti Volkswagen závodu

LTE-A do 375 Mbps spája dva kanály na frekvencii 2600 Mhz a jeden kanál na frekvencii 800 Mhz. Táto kombinácia umožňuje nielen vyššie rýchlosti, zároveň prináša aj lepšie pokrytie budov v týchto lokalitách.

„Nesmierne ma teší, že Slovak Telekom dosiahol ďalší míľnik v 4G sieti. Na Slovensku sme postupne uviedli prvú komerčnú prevádzku 4G siete a potom sme uvádzali v komerčnej premiére rýchlosti do 150, 225 i 300 Mbps. Tento, v poradí už piaty míľnik, dokazuje naše pokročilé know-how i prácu s bohatou škálou vydražených frekvencií. A pre používateľov prináša nielen dostupnejšie, ale čoraz kvalitnejšie pokrytie a výbornú zákaznícku skúsenosť v našej 4G sieti,“ uviedol Branimir Marič, výkonný riaditeľ pre IT a technológie Slovak Telekom a T-Mobile Czech Republic.

LTE-A do 300 Mbps expanduje do nových miest

Doterajšie maximum LTE-A do 300 Mbps bude k dispozícii na ďalších troch miestach Slovenska. Rýchlosti do 300 Mbps si budú môcť po novom užiť naši zákazníci v Žiline, Trnave a Banskej Bystrici-mesto.

LTE-A do 225 Mbps expanduje do nových miest

LTE-A sieť do rýchlosti 225 Mbps bola inštalovaná do viacerých oblastí. Odteraz je k dispozícii pre väčšinu obyvateľov Košíc. Kompletne boli pokryté Marianka, Záhorská Bystrica. A pribudlo aj päť ďalších častí Bratislavy: Karlová Ves, Dúbravka, Lamač, Kramáre a Trnávka.

LTE-A s rýchlosťou do 225 Mbps je k dispozícii už aj pre Bratislavčanov vo Vrakuni, Podunajských Biskupiciach, Vajnoroch, v Rači, Devínskej Novej Vsi a Starom Meste. Zároveň je LTE-A k dispozícii v Trenčíne, Nitre a Senci.

Viac ako 50 nových lokalít s LTE do 75 Mbps

Expanzia nekončí ani pri LTE s rýchlosťou do 75 Mbps. V priebehu októbra a novembra boli inštalované stanice do ďalších lokalít: Bacúrov, Beňadiková, Borová, Borovce, Cigeľka, Cínobaňa, Červený Kameň, České Brezovo, Dobrá Niva, Dolný Badin, Domaniža, Drábsko, Fačkov, Homôľka, Hraň, Hrnčiarska Ves, Hunkovce, Jablunkov, Jedľové Kostoľany, Kendice, Kľačno, Kľak, Klenovec, Kolonica, Komárnik, Lenartovce, Lipovec, Litava, Lysá pod Makytou, Matiašovce, Mestečko (okr. Púchov), Mojtín, Podhradie (okr. Prievidza), Povina, Radimov, Rimavské Janovce, Senohrad, Sklabiná, Skýcov, Slovinky, Sokolce, Šachtičky, Šarišské Michaľany, Šarišské Sokolovce, Štítnik, Tále, Utekáč, Valaská Belá, Veľký Horeš, Vyšná Rybnica, Zlatý Vrch, Žemliare, Žihárec.

K 1. decembru 2016 je 4G sieť Telekomu prístupná už pre 86,3% populácie Slovenska

Pokrytie aj pre lyžiarske a turistické strediská

Nová 4G sieť je od minulej zimy sprístupňovaná aj vo významných turistických a lyžiarskych strediskách, napríklad: Čičmany, Demänovská Dolina, Donovaly, Jasná, Malino Brdo, Martinské Hole, Mýto pod Ďumbierom, Oščadnica-Veľká Rača, Skalnaté Pleso, Tále, Valčianska Dolina, Vrátna dolina, Ždiar.

Telekom posilňuje pozíciu v LTE roamingu

Slovak Telekom je aktívny pri LTE aktivitách nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Ich súčasťou je LTE roaming v zahraničí – k 1.12.2016 bol pre zákazníkov dostupný už v sieťach 73 operátorov v 56 krajinách. Zároveň je Slovak Telekom aj výborným partnerom pre zahraničných zákazníkov a LTE roaming v našej sieti je dostupný už pre zákazníkov 76 operátorov.

Značky: