Slovenská sporiteľňa predstavila novú digitálnu platformu George.

Slovenská sporiteľňa po dlhej dobe vynovila svoj internet banking. Nová platforma sa nazýva George a ponúka prehľadné a intuitívne používateľské rozhranie. Banka sa pri návrhu novej platformy inšpirovala obľúbenými sociálnymi sieťami a internetovými službami, ako sú tie od Googlu či Facebooku.

Výsledkom je moderný dizajn, množstvo vizuálnych prvkov, responzívny dizajn či podpora inteligentného vyhľadávania. Slovenská sporiteľňa tiež kládla veľký dôraz na jednoduchosť používania. George bol vyvinutý ako jednotná platforma pre všetky banky skupiny Erste, k dispozícii bude v 7 krajinách pre 16 miliónov používateľov. Na Slovensku využíva internet banking od Slovenskej sporiteľne 1 milión používateľov.

George a jeho vlastnosti

Fygitálna banka

Slovenská sporiteľňa použila počas predstavenia nového internetového bankovníctva viackrát pojem fygitálna banka. Takýmto spôsobom označuje kombináciu tradičného fyzického a digitálneho sveta. V Slovenskej sporiteľni má každý poradca k dispozícii tablet s platformou George, ktorý je novým základom starostlivosti o zákazníka.

George tiež podporuje digitalizáciu a smernicu PSD2, čo v praxi znamená, že Slovenská sporiteľňa môže v budúcnosti veľmi jednoducho zabudovať do svojej digitálnej platformy nové služby tretích strán. Banka môže napr. selektívne vyberať služby, ktoré síce sama nevyvinula, ale môže ich použiť v rámci svojej platformy, práve vďaka PSD2. Príkladom je napr. PayPal, s ktorým Slovenská sporiteľňa spolupracuje. Banka v tejto súvislosti zdôraznila zabezpečenie dát používateľov.

George je okrem webového rozhrania dostupný aj vo forme aplikácie George Go pre iOS a Android. Tá nahrádza dvojicu pôvodných aplikácií Účty a Platby, avšak záleží iba od používateľa, či sa rozhodne používať nové riešenie alebo ostane pri starých aplikáciách. A pokiaľ by vás zaujímalo, ako vznikol názov George, ide o odkaz na meno prvého autopilota. George od Slovenskej sporiteľne má byť vašim pomocníkom pri bankovaní.

Nové internetové bankovníctvo George si môžete vyskúšať na webovej stránke george.slsp.sk. Slovenská sporiteľňa očakáva, že do konca roka prejdú na Georga všetci jej klienti, aktivovať si ho môžu na webe www.george.sk. Naše dojmy z novej platformy nájdete v samostatnom článku.

Slovenská sporiteľňa sa považuje za fygitálnu banku

Prečítajte si aj:

George je šikovné bankovanie od Slovenskej sporiteľne. Ako presne funguje? (Video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit