A je to tu, tajomné bannery s menom George dostali svoj konkrétny význam. Slovenská sporiteľňa zavádza naozaj šikovné bankovanie hodné modernej doby. Ako to funguje v prostredí desktopu, to vám ukážeme v tomto článku.

Na plnú funkcionalitu používa George cookies, my odporúčame nechať ich zapnuté. Už pri prvom stretnutí s Georgeom zistíte, že má moderné oblečenie a celkom sa vyzná v modernej dobe. George totiž predstavuje celkom novú éru elektronického bankovníctva. Je prehľadný, dá sa v ňom vyhľadávať a prináša globálny pohľad na váš finančný život.

Môžete si ho prispôsobiť presne podľa seba, vrátane fotografie. ktorá sa dá aj realizovať pomocou kamery v notebooku alebo v tablete. Tiež máte možnosť vybrať si obrázok vašej tváre z už realizovaných fotiek vo vašom počítači.

Pri zadávaní platobného príkazu môžete využiť aj QR kód a tiež si adresáta platby môžete rýchlo vybrať z adresára.

Samozrejme máte možnosť si cez George pozrieť ako je to s vašimi platobnými kartami vrátane možnosti aktivovať či deaktivovať bezkontaktné platby. Prípadne sa dá karta ihneď zablokovať. Neskôr budú k dispozícii aj ďalšie služby, ako je požiadanie o náhradnú kartu alebo zmena PIN kódu.

Pri podpise naplánovaného prevodu sme v našom prípade použili overenie pomocou SMS kľúča, ktorý bol odoslaný na spárovaný mobilný telefón. Je to rýchle a jednoduché.

Na novom bankovníctve sme ocenili predovšetkým jednoduchosť použitia, poriadne veľké písmená, ktoré zjednodušujú čitateľnosť a tiež zvyšujú prehľadnosť. Výborná funkcia je hľadanie, pričom text hľadávate v celom internetovom bankovníctve.

Ako funguje George si môžete vyskúšať aj sami, je to demo účet, pri ktorom síce na svoj účet nič nepošlete, ale zato si Georga dobre a v pokoji vyskúšate.

Tu sa dajú vyskúšať také funkcie ako je napr. sporenie s celkovým doterajším prehľadom vašich úspor a možnosťou prevodu na bežný účet, prípadne so zmenou cieľovej sumy.

Rovnako si môžete zobraziť prehľad o vašich úveroch.

 Celkovo hodnotíme nový internet banking George od Slovenskej sporiteľne ako obrovský krok vpred pre túto banku. Len na pripomenutie uvádzame ako vyzeralo na desktope toto bankovníctvo pred príchodom Georga.

Sami uznáte, že George je na tom oveľa lepšie. George sa dostane aj do mobilného bankovníctva na vaše smartfóny. Predpokladáme, že sa tak stane počas tohto februára.

Pozrite si aj naše redakčné video z tlačovej konferencie z predstavenia Georga.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Slovenská sporiteľňa je fygitálna banka. Má kompletne nový internet banking a milión používateľov

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.