ANTIK Telecom získal prvé miesto v rozsiahlom teste kvality internetových služieb spoločnosti nPerf. Firma z východného Slovenska zvíťazila vo všetkých parametroch – rýchlosti, odozve aj stabilite rýchleho internetu.

Septembrové zverejnenie výsledkov dlhodobého testu rýchleho internetu globálnej spoločnosti nPerf ukázalo víťaza na slovenskom telekomunikačnom trhu. Na základe viac ako pol milióna meraní pri sťahovaní, odosielaní dát, rýchlosti odozvy na požiadavku používateľa (tzv. latencia) ako aj stability rýchlosti internetu v čase sa na prvom mieste umiestnil ANTIK Telecom. Až na ďalších pozíciách sa umiestnili globálne značky pôsobiace aj v Slovenskej republike.

„Už pri začiatku podnikania v internete pred viac ako 20 rokmi sme nastavili náš produkt pripojenia na internet tak, aby zákazník nemusel robiť kompromis v rýchlosti broadbandu.“ povedal pre TOUCHIT Igor Kolla zakladateľ a CEO Antik Telecom.

Pripomeňme, že ANTIK Telecom bez navýšenia poplatkov zvyšuje pre svojich zákazníkov rýchlosti pripojenia, niekde je dostupná rýchlosť až 10 gigabitov za sekundu. Košice takto patria medzi mestá s najrýchlejším internetom vôbec.

Podľa nPerf je ANTOIK Telecom „Prevádzkovateľ, ktorý poskytol svojim odberateľom najlepší prístup na internet v pevnej sieti počas 2021-2022 “

Merania spoločnosti nPerf boli realizované v časovom úseku 2. polroka 2021 a 1. polroka 2022 prostredníctvom 563715 testov realizovaných priamo používateľmi jednotlivých poskytovateľov. ANTIK Telecom dosiahol najvyššiu priemernú rýchlosť sťahovania dát na trhu a až 5-krát vyššiu rýchlosť odosielania dát oproti konkurencii, odozvu na požiadavku používateľa pod 20 milisekúnd. Zvíťazil tak vo všetkých sledovaných parametroch.

Práve odosielanie dát je v poslednom období stále viac sledovaným údajom, keď využívania internetu doma na prácu výrazne stúplo a nízke parametre odosielania niektorých operátorov vytvárajú úzke hrdlo napríklad pri videokonferenciách. Cena rýchleho internetu od ANTIKu je 17,92 eur/mesačne s rýchlosťou až 1000/1000 megabitov/s.

Zdroje: Antik, nPerf

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.