Včera sme vám priniesli podrobné informácie o nových produktoch spoločnosti Samsung, ktoré boli predstavené v New Yorku.

Netrvalo to ani 24 Hodín a my sme si mohli novinky pozrieť naživo. Dnes sa na MAGIO pláži konalo oficiálne Slovenské predstavenie, kde sme všetky predstavené novinky videli a tú najhlavnejšiu od dnešného dňa testujeme – Samsung Galaxy Note 9 vo farbe Ocean Blue.

Testovaná verzia je v konfigurácii – 128 GB interné úložisko + 6 GB operačnej pamäte RAM. Novinka vyzerá naživo ešte lepšie ako na fotografiách, ale je pravdou, že v porovnaní s predchodcom sa toho veľa nezmenilo, samozrejme, po vizuálnej stránke. Najviditeľnejšou zmenou je presunutie snímaču odtlačkov prstov pod dvojicu fotoaparátov.

Vo „vnútri“ je však zmien dostatok. Základom je veľký (6,4“) QuadHD+ sAMOLED displej, nové dotykové pero S Pen s Bluetooth (BLE) konektivitou, inteligentný fotoaparát, batéria s kapacitou 4000 mAh, ale aj zväčšená kapacita interného úložiska. Dostupné sú dve pamäťové verzie – 128 GB a 512 GB. Obe verzie je možné rozšíriť o pamäťovú microSD kartu s max. kapacitou 512 GB. Pri najvyššej konfigurácii tak získate až 1024 GB priestoru na vaše fotografie, videá a súbory, čo je viac než dosť. Samozrejmosťou je podpora dvoch SIM kariet (hybridný slot). Všetky informácie o Samsung Galaxy Note 9, vrátene cien a dostupnosti, nájdete v našom článku > TU.

Na MAGIO pláži sme videli aj nové Galaxy Watch. Tie prinášajú jemne zmenený dizajn, ale hlavne lepšiu výdrž batérie (až 7 dní na nabitie), vyšší výkon, možnosť bezdrôtového nabíjania, podporu eSIM (na Slovensku zatiaľ nedostupné), a tiež nové športové funkcie a zdokonalené meranie hladiny stresu.

Okrem iného ponúkajú aj širšie možnosti výberu štýlov, vrátane nových vzhľadov hodiniek – vo farbách Silver, Rose Gold a Midnight Black, ako aj nových individualizovaných farieb remienkov. Galaxy Watch sú k dispozícii vo viacerých veľkostiach a štýloch: vo veľkosti 46 mm sú strieborné, vo veľkosti 42 mm čierne alebo vo farbe rose gold. Viac informácií nájdete > TU.

Na Slovensku budú nové hodinky, Galaxy Watch, v predaji od 7. septembra 2018 (Bluetooth verzia). Predobjednávky budú prebiehať od 9. augusta do 6. septembra 2018. Dostupnosť LTE verzie ešte nebola pre slovenský trh stanovená a závisí to, okrem iného, aj od pripravenosti operátorov podporovať riešenie eSIM.

Na predstavení nechýbal ani Samsung Galaxy Tab S4. 10,5-palcový tablet s rozlíšením 2560 × 1600 pixelov, procesorom Snapdragon 835 a kombináciou 4 GB RAM + 64 GB úložisko. Tabletu nechýba ani slot na microSD karty do max. kapacity 400 GB. Samozrejmosťou je USB-C konektor, ale aj snímač očnej dúhovky a 7300 mAh batéria, ktorá má dosahovať výbornú výdrž na jedno nabitie. V balení sa nachádza aj vylepšené dotykové pero S Pen.

Najvýraznejšou novinkou je integrácia prostredia Samsung DeX. To môžete aktivovať pripojením k ochrannému krytu s klávesnicou, ktorý sa predáva samostatne (do 23. augusta ho môžete získať zadarmo ako darček). DeX je možné spustiť aj z panelu pre rýchly prístup. Rozhranie DeX umožňuje priamo v tablete Galaxy Tab S4 otvoriť aplikácie pre Android, vrátane balíka Microsoft Office, v niekoľkých oknách, rovnako ako na stolnom počítači a v prípade potreby meniť ich veľkosť.

Táto funkcia sa nám páči a Tab S4 bude dobre použiteľný na akúkoľvek kancelársku, prípadne kreatívnu prácu (nová konkurencia pre iPad?). Rovnako môžete presúvať obsah medzi aplikáciami a používať príkazy a klávesové skratky, hrať hry alebo pracovať s multimédiám. Samozrejmosťou je možnosť používať externú klávesnicu, myš aj monitor.

Nový tablet, Galaxy Tab S4, bude na Slovensku dostupný v LTE verzii od 24. augusta 2018 a vo Wi-Fi verzii začiatkom septembra. Dostupné budú dve farebné vyhotovenia – čierny a šedý. Odporúčaná maloobchodná cena tabletu bude 759 eur za verziu s LTE a 699 eur za verziu s Wi-Fi. S Galaxy Tab S4 môžete nielen využívať dáta, ale aj telefonovať, čo môže byť pre niekoho kľúčovou výhodou (tablet Galaxy Tab S4 podporuje štandard LTE Cat 16).

Prečítajte si aj:

Samsung ukázal svetu svoj inteligentný reproduktor Galaxy Home s Bixbym

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE