Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prístup k TV programom na družici Eutelsat 16E bude zachovaný aj na ďalšie roky. Slovenský operátor po náhlom odchode zahraničnej spoločnosti zmluvne poistil satelitné vysielanie pre všetkých klientov aj do budúcnosti.

Antik Telecom podpísal viacročný kontrakt na TV vysielanie z obľúbenej družice Eutelsat 16E, prostredníctvom ktorej doteraz šíril slovenské programy spolu aj ďalší operátor so zahraničnou majetkovou účasťou. Po jeho nedávnom prekvapujúcom rozhodnutí opustiť satelitnú technológiu bolo nejasná budúcnosť vysielania pre desiatky tisíc jeho klientov, ktorých technické parametre zariadení sú nastavené práve na tento satelit. Podpisom zmluvy dostanú všetci šancu sledovať bez vysokých nákladov na zmenu svoje obľúbené programy, ale vďaka ponuke prechodu k Antiku aj prístup k unikátnej hybridnej technológii príjmu, kde okrem satelitných TV kanálov získavajú aj bezplatný archív, videopožičovňu MOVIES a veľa ďalších moderných prvkov, doteraz dostupných len pre internetovú TV.

„Sme radi, že sme dostali možnosť zachovať pre množstvo slovenských rodín prístup k ich TV vysielaniu bez nutnosti nákladných zmien domáceho vybavenia. Našim cieľom je povzbudiť zákazníkov a uistiť ich, že keď si zvolili satelitnú TV nespravili chybu ani keď iná spoločnosť trh opúšťa.“ vysvetľuje Igor Kolla, generálny riaditeľ ANTIK Telecom. „S našim partnerom A1 Telekom Austria sme rýchlo našli spoločnú reč, aby slovenskí klienti neostávali v neistote. Navyše sme pre všetkých klientov OrangeSAT, ktorí ostanú využívať satelitnú službu výrazne zlacnili najmodernejší hybridný set-top box Antik Nano3S, ktorý kombinuje výhody a stabilitu satelitného príjmu, obraz v kvalite 4K/UHD s úžasnými možnosťami obsahu z internetu, ako je TV archív, stovky ďalších programov, bezplatnú MOVIES videopožičovňu, dopravné a turistické kamery ale aj živé prenosy bohoslužieb a podobne. Sme presvedčení, že satelitná TV technológia môže mať dnes svoje opodstatnenie len v kombinácii s bohatou ponukou interaktívnych služieb, čo koniec koncov potvrdzuje aj súčasné čistenie trhu.“ Antik Telecom ako jediný z operátorov na trhu už 15 rokov paralelne vyvíja vlastné zariadenia pre všetky dominantné technologické platformy – IPTV, satelitnú TV, digitálne terestriálne vysielanie aj internetovú TV (OTT).

Všetci klienti služieb zahraničného operátora sa môžu už teraz rozhodnúť preniesť svoju službu do Antiku bez toho, aby museli meniť či prestavovať svoju satelitnú anténu a ďalšie komponenty. Aj naďalej totiž budú všetky programy k dispozícii z tej istej družice. Od slovenského operátora dostanú navyše 50 percentnú zľavu na hybridný set-top box – s cenou teraz 49 eur, dekódovaciu kartu za 1 euro a veľký TV balík s takmer 200 programami na 12 mesiacov zadarmo. Antik Telecom vysiela zo satelitnej pozície Eutelsat 16 stupňov východne už od roku 2015, pred 2,5 rokom si na rovnakej družici prenajala kapacitu aj spoločnosť Orange Slovensko, ktorá nedávno oznámila ukončenie predaja svojej satelitnej služby.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.