Za účasti prezidentky SR, Zuzany Čaputovej sa dnes v Dubaji uskutočňuje Slovenský deň.

Program začal už ráno, po príhovore prezidentky na hlavnom námestí tejto výstavy nasledovalo kultúrne vystúpenie SĽUKu. Bolo zaujímavé sledovať koľko obyvateľov Slovenska sa nachádza v Dubaji a oslavu tohto dňa si nenechali ujsť.

Technologická výbava Slovenského pavilónu

Nás ako redakciu samozrejme hlavne zaujíma Slovenský pavilón a ten je plný technológií. Tentoraz sme si ho pozreli detailne, boli sme aj so správcom budovy, videli sme, ako je všetko riadené z tabletu a ako je to s technologickou výbavou.

Prezidentka SR na návšteve slovenského pavilónu

Samotným exponátom naozaj dominuje vodíkové auto MH2, tiež je tu lietadlo slovenskej výroby, simulátor letu vrtuľníkom, vozidlo určené pre vesmír, veľké prezentačné monitory a po novom aj prezentácia procesora Tachyum.

Porovnanie s inými pavilónmi

Prešli sme viaceré pavilóny a možno konštatovať, že takto technologicky orientovaný pavilón má máloktorá krajina. Zostávame ale pri našom pôvodnom vyjadrení, že prinajlepšom je toto skôr budúcnosť Slovenska ako súčasnosť a zahraničný návštevník si môže vytvoriť mylný názor na krajinu. Na druhej strane je fajn, že je exponáty sú zaujímavé. Potvrdzujeme, že sem chodí naozaj veľa zahraničných návštevníkov.

Simulátor letu na vrtuľníku

Bude aj video

Z našej návštevy pripravujeme podrobnú video reportáž, ktorá do detailov popisuje technologické vybavenie slovenského pavilónu a jednotlivých exponátov.

Značky: