Slúchadlá Bose QuietComfort 45, priamy nástupca legendárneho modelu QC 35, sú už dostupné na slovenskom trhu.

Zachovávajú si ikonický dizajn, oceňovaný pohodlný strih na celodenné nosenie, zábavný zvuk s adaptívnym ekvalizérom a na jedno nabitie vydržia hrať až 24 hodín. Pridávajú vylepšené aktívne potláčanie hluku (ANC) a čisté hovory aj v rušnom prostredí.

Bose QC45Zdroj: Bose
Bose QC45

Tradičná konštrukcia

Slúchadlá sa spoliehajú na osvedčenú, pohodlnú a zároveň odolnú konštrukciu na celodenné používanie a na prvý pohľad sú takmer na nerozoznanie od QC 35. Až pri podrobnejšom skúmaní je zrejmé precíznejšie prevedenie detailov, materiálov a prechodov medzi nimi. Sú veľmi odolné, dajú sa zložiť a súčasťou balenia je kompaktné ochranné puzdro.

Bose QC45Zdroj: Bose
Bose QC45

Napriek podobnosti s predchodcom sú slúchadlá Bose QC 45 úplne novým produktom. Vylepšený systém ANC a handsfree využíva celkovo 6 mikrofónov nasmerovaných rôznymi smermi na rozlíšenie hlasu používateľa od okolitého hluku. Vďaka tomu možno handsfree efektívne používať napríklad aj na rušnej ulici vedľa prechádzajúcej električky. Z režimu „Quiet“, v ktorom slúchadlá veľmi účinne potláčajú nežiaduci okolitý hluk, sa dá stlačením tlačidla na ľavom slúchadle prepnúť do režimu „Aware“, v ktorom mikrofóny a elektronika prepúšťajú okolitý zvuk, čo oceníte pri platení alebo komunikácii s kolegami v práci.

Zvukový prejav

Zvukovo sa slúchadlá QuietComfort 45 držia tradičného podania spoločnosti Bose. Idú inou cestou ako slúchadlá Bose 700, ktoré boli určené používateľom, ktorí uprednostňujú zážitok z počúvania Hi-Fi s vyváženou neutrálnou reprodukciou všetkých frekvencií. Nové QC 45 sa vracajú ku koreňom značky a ponúkajú dynamický zvuk s príjemnými, nie príliš zdôraznenými plnými basmi a dobre vyladenými stredmi a výškami. Automatický adaptívny ekvalizér navyše zabezpečuje pôsobivú reprodukciu aj pri tichom počúvaní.

Bose QC45Zdroj: Bose
Bose QC45

Ovládanie

Podobne ako QC 35 sa ovládanie spolieha na tradičné tlačidlá. Vďaka nim sa všetky potrebné funkcie vrátane párovania a prepínania režimov dajú spoľahlivo a intuitívne ovládať vždy, aj v ľahkých rukaviciach. Na pravom náušníku má náhlavná súprava štyri tlačidlá na zvýšenie a zníženie hlasitosti, zapnutie/vypnutie a párovanie Bluetooth 5.2, ako aj na najbežnejšie úlohy, ktorými sú prijímanie a ukončovanie hovorov, prehrávanie a pozastavenie hudby a prístup k hlasovým asistentom. Na ľavom náušníku je potom tlačidlo na prepínanie režimov a stlmenie mikrofónu počas hovorov.

Bose QC45Zdroj: Bose
Bose QC45

Mobilná aplikácia

Aplikácia Bose Music prináša ďalšie možnosti, pretože umožňuje súčasné pripojenie k viacerým zariadeniam s rozhraním Bluetooth 5.1 alebo spárovanie s kompatibilným soundbarom Bose pomocou funkcie Bose SimpleSync. Nabíjajú sa cez rozhranie USB-C s možnosťou rýchleho nabíjania. To umožňuje počúvať tri hodiny za 15 minút a plnú kapacitu batérie možno dosiahnuť za dve hodiny.

Farebné verzie a cena

Slúchadlá Bose QuietComfort 45 sú k dispozícii v dvoch farbách s matným povrchom – Triple Black a White Smoke – a ich odporúčaná koncová cena je 350 EUR.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.