Samsung U Flex sú bez debaty najlepšie slúchadlá tohto typu, aké sme za posledné mesiace testovali. K tomu prispieva aj vynikajúca cena. Samsung robí premyslené veci a priaznivci tejto značky to vedia. My sme ocenili najmä celkový dojem a premyslenosť produktu. Od prvej chvíle sme pociťovali dojem z niečoho výnimočného.

Na pohľad ide o slúchadlá, ktoré pôsobia rozmernejšie. Klasický plastový prvok umiestňovaný na zátylok vystriedal pružný kábel. Je pevný, pôsobí ako opora hlavnej časti a dá sa takmer voľne ohýbať. Podľa výrobcu až do uhla 100°. Podľa našich testov ešte o kúsok viac, no je prirodzené, že prílišné namáhanie by ho mohlo poškodiť. 100-stupňová vôľa je plne postačujúca.

Je minimálne riziko, že slúchadlá zlomíte alebo zničíte, to aj pri prenose bez samostatnej ochrany v batohu spolu s ďalšími vecami. Pozor si bude treba dať len na drôtiky, ktoré vedú k mušliam. Tie sa ale počas nosenia vôbec nenamáhajú a nedajte sa pomýliť – to, že sú tenké, vôbec neprekáža. Stále sú pevnejšie ako pri konkurencii.

Konštrukcia

Navrhnuté sú tak, aby vám počas nosenia za krkom vôbec nezavadzali. Na holom krku ich budete cítiť, na košeli s golierom aj zabudnete, že ich máte. Špeciálne sa nám páčilo ovládanie a umiestnenie prvkov. Na hornej strane oboch krajných častí sú tlačidlá. Jedným sa ovláda hlasový asistent Google, Bixby alebo S Voice, podľa vášho nastavenia v smartfóne.

Až takto môžete slúchadlá stočiť, prežijú to bez ujmy

Druhé tlačidlo slúži na pozastavenie hudby alebo prijatie hovorov. Na pravom prvku sú zboku tlačidlá na ovládanie hlasitosti, dlhé stlačenie je na prechádzanie medzi skladbami. V pravej časti je navyše zakrytý microUSB konektor na nabíjanie. Tu je na spodnej strane aj vypínač. Žiadne tlačidlo, ktoré treba dlho držať. Skutočný prepínač, ktorý sme ocenili a toto nás potešilo.

Slúchadlá ľahko vypnete alebo zapnete, a to okamžite. Párujú sa tak, že posunutím prepínača do polohy On ho potiahnete ešte ďalej a chvíľu držíte. Viacfarebná LED dióda je skrytá na spodnej strane pravého prvku. Počas ich nosenia tak nebudete blikať ako vianočný stromček, zároveň získate presnú informáciu o stave slúchadiel. Prvok na ľavej strane krku má v sebe vibračný motorček na hlásenie hovorov alebo vami nastavených udalostí.

Oba majú v sebe magnety. Keď ich zložíte z ucha dole, môžete ich zopnúť bokmi k sebe. Kábliky z hlavnej časti sú dosť dlhé, a tak by vám zbytočne viseli a knísali sa.

Samsung Level

Použitie so smartfónom alebo notebookom nevyžaduje žiadne špeciálne aplikácie. No ak chcete z prepojenia so smartfónom vyťažiť čo najviac, odporúčame nainštalovať aplikáciu Samsung Level. Cez ňu budete vidieť aktuálny stav batérie, možnosť manažovať, z ktorých aplikácií chcete prijímať do slúchadiel oznámenia, alebo môžete nastaviť funkciu Active Key.

Aplikácia Samsung Level na prispôsobenie funkcií slúchadiel

To je tlačidlo, ktorého dlhým stlačením zapnete hlasového asistenta. Na toto sa dá nastaviť aj funkcia krátkeho stlačenia. V tomto režime máte k dispozícii prečítanie aktuálneho času, spustenie preddefinovaného času časovača a oznámenie keď skončí alebo napríklad spustenie predvoleného tréningu aplikácie S Health či spustenie vami definovanej aplikácie. My sme zvolili spustenie aplikácie Spotify.

Zvuk

To, že majú výbornú konštrukciu na naše nadšenie zo slúchadiel nestačí. Práve zvuk je to, čo dotvára celkový dojem z tohto modelu. Javia sa ako ďalšie športové slúchadlá, my ich ale vnímame ako prémiový produkt. Navyše, neprodukujú žiadne rušivé tóny. Ak dosiahnete maximálnu hlasitosť, jemné cinknutie vás na to upozorní.

Toto všetko obsahuje jeden reproduktor, má v sebe basový aj výškový menič

Budete ho ledva počuť, žiadne pozastavenie reprodukcie alebo hlučné pípnutie, akým vás trestá množstvo iných slúchadiel na trhu. Každá mušľa má 11 mm basový menič a 8 mm výškový menič. Toto spojenie budete počuť na prvý pokus. Zvuk je absolútne vynikajúci so silnými a dynamickými basmi, dobre rozoznateľnými stredmi a výbornými výškami. Neporovnávame ich s veľkými mušľami, no aj tam by prekonali množstvo slúchadiel. Nie v cene do 69 eur, ale pokojne v cene do 100 eur.

Môžete s nimi aj telefonovať. Pozor iba na to, aby ste nemali pravú bočnú časť pod golierom košele, vtedy vás druhá strana bude počuť slabo.

Verdikt

Samsung U Flex sú prémiové slúchadlá za bežnú cenu. Vydržia prehrávať hudbu 10 hodín, 9 hodín telefonovať alebo 250 hodín v pohotovostnom režime. Sú to slúchadlá s Bluetooth 4.2 Multipoint režimom. Konštrukcia je do detailu premyslená. Dobre sa ovládajú aj nosia.

Zvuk je niečo, čo nezažijete ani pri väčších slúchadlách. Popravde, cena nás prekvapila. Keby stáli o 50 eur viac, vnímali by sme to v prípade tejto značky a kvality slúchadiel ako normálne a primerané. Povrch majú potiahnutý vrstvou P2i, ktorá odpudzuje vodu. Kúpiť si ich môžete v čiernej, modrej a bielej farbe.

Hodnotenie
+ odolná konštrukcia,
+ rozmiestnenie ovládacích prvkov
+ špičková kvalita zvuku
– žiadne

Cena: 69 EUR
Zapožičal: Samsung

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.