Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mnoho ľudí hľadá univerzálne slúchadlá v kompaktnom prevedení, ktoré môžu mať vždy po ruke, a to aj počas športovania.

Obľúbená hudba, audioknihy, podcasty, Spotify, iTunes či klasické rádio – na každú príležitosť sú určené slúchadlá Duet XP v plne bezdrôtovom prevedení (tzv. True Wireless) od spoločnosti Trust. Nadväzujú na modely Duet a Duet 2, no oproti svojim predchodcom majú hneď niekoľko vylepšení.

Bezdrôtové slúchadlá s mikrofónom Duet XP sú svojím moderným tvarom prispôsobené tak, aby držali v ušnom laloku. Každé slúchadlo poháňa akumulátor s kapacitou 60 mAh, v sete je aj ochranné nabíjacie puzdro so vstavanou dobíjateľnou batériou s kapacitou 2 200 mAh. Puzdro možno aj s vloženými slúchadlami nabíjať cez USB-A či Micro-USB kábel.  Má kapacitu na 12 dobíjacích cyklov, pričom na jedno nabitie vydržia slúchadlá hrať necelé 4 hodiny. V celkovom súčte jednotlivých štvorhodinových seáns možno od plného nabitia slúchadiel aj puzdra počúvať obľúbenú hudbu do úplného vybitia oboch kapacít až 45 hodín.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Bezdrôtové slúchadlá Duet XP ponúkajú vysoko kvalitný zvuk s technológiou AAC, potlačenie šumu pri telefonátoch (vďaka použitiu mikrofónu), stereo handsfree a vodoodolnosť štandardu IPX5. Slúchadlá sú tak vhodné aj na behanie v daždivom počasí. Meniče majú priemer 6 mm s frekvenčným rozsahom od 20 do 20 000 Hz, impedanciou 16 Ohm a citlivosťou 90 dB.

Slúchadlá disponujú Bluetooth 5.0, ktoré ponúka mnoho vychytávok. Medzi ne patrí napríklad možnosť sledovania stavu batérie na smartphone či tablete. Bluetooth 5.0 je tiež energeticky úspornejší a pomohol tak k predĺženiu celkovej výdrže nového modelu. Vďaka funkcii multiport connection support je možné slúchadlá pripojiť k viacerým zariadeniam pre ľahší prístup. Pre skutočných fanúšikov moderných technológií je určená funkcia hlasového asistenta, vďaka ktorej je možné používať hlasové povely pre Siri, Google Asistent atď.

Poslednou čerešničkou na torte je nabíjacia funkcia ochranného puzdra, ktoré v najväčšej núdzi môžete použiť ako powerbanku pre náš chytrý telefón.

V balení nájdete 3 rôzne veľkosti gumových špuntov do uší pre zabezpečenie maximálneho komfortu.

Odporúčaná maloobchodná cena Duet XP je 71,99 eur.