Samsung uviedol nové štupľové slúchadlá do uší Galaxy Buds 3 a Galaxy Buds3 Pro s celkom novým dizajnom. Novinkou je posilnenie umelej inteligencie.

Slúchadlá Galaxy Buds 3 sa dodávajú bez koncoviek do uší. Do týchto slúchadiel Samsung zabudoval aj moderné funkcie, ako je tlmočník jazyka, hlasové príkazy, adaptívny ekvalizér a adaptívne odstránenie vonkajšieho hluku (ANC). Vo výbave sú tak mikrofóny vybavené umelou inteligenciou na aktívnu redukciu šumu. Zároveň sa na trh dostávajú slúchadlá Galaxy Buds 3 Pro, ktoré majú silikónové koncovky do uší a vybavené sú interaktívnymi svetlami na stopke.

Galaxy Buds 3 a Galaxy Buds3 ProZdroj: TOUCHIT.sk
Galaxy Buds 3 (sivé) a Galaxy Buds 3 Pro (biele)

Podobnosť čisto náhodná

Od uvedenia slúchadiel Samsung Galaxy Buds 2 na trh už uplynuli takmer tri roky. Prvá vec, ktorú si pri týchto nových slúchadlách do uší všimnete, je ich dizajn pripomínajúci Apple AirPods 3. generácie. Prejavuje sa to najmä pri bielom farebnom variante. Podobnosť dizajnu je naozaj viditeľná. Výhodou je priesvitná odklápacia časť na nabíjacom puzdre.

Galaxy Buds 3 a Galaxy Buds3 ProZdroj: TOUCHIT.sk
Galaxy Buds 3 a Galaxy Buds 3 Pro

Ovládanie dotykom prstov

Rovnako ako slúchadlá Apple, ani nové Galaxy Buds 3 nemajú koncovky do uší. Ak si ich nezatlačíte poriadne do uší, môžete mať problém dosiahnuť ideálne prispôsobenie s dobrým utesnením od vonkajšieho sveta. Slúchadlá do uší majú tiež konštrukciu so stopkou, ktorá sa vertikálne zasúva do nabíjacieho puzdra.

Potlačenie vonkajšieho hluku a inteligentné potlačenie hluku

Galaxy Buds 3 majú funkciu Adaptive EQ, ktorá využíva vnútorné a vonkajšie mikrofóny na slúchadlách na úpravu zvuku v reálnom čase. Nové slúchadlá Galaxy Buds majú funkciu Adaptive ANC.

Aktívne potlačenie hluku u Galaxy Buds 3Zdroj: TOUCHIT.sk
Aktívne potlačenie hluku u Galaxy Buds 3

Verzia Galaxy Buds 3 Pro má inteligentné potlačenie vonkajšieho hluku. Znamená to, že bežný hluk z ulice sa odstráni a máte preferenciu na počúvanie hudby alebo telefonovanie. Špeciálne vonkajšie zvuky ako je napr. policajná siréna sa však do vašich uší dostanú a na cestách sa tak budete cítiť bezpečnejšie. Využíva sa pritom umelá inteligencia. V Pro verzii nových slúchadiel si môžete detailne nastaviť, ako sa budú potláčať vonkajšie hluky. Nastaviť si tak môžete aj situáciu, keď počúvate hudbu a niekto začne na vás hovoriť.

Funkcie z umelej inteligencie

Jednou z nových a celkom jedinečných funkcií slúchadiel Samsung Galaxy Buds 3 je tlmočník, ktorý dokáže prekladať prichádzajúci zvuk v reálnom čase, keď sú slúchadlá spárované so zariadením Samsung Galaxy Z Flip6 alebo Z Fold6. Len pripomíname, že slovenčina zatiaľ pri tomto preklade podporovaná nie je.

Galaxy Buds 3 (sivé) a Galaxy Buds3 Pro (biele)Zdroj: TOUCHIT.sk
Galaxy Buds 3 (sivé) a Galaxy Buds 3 Pro (biele)

Slúchadlá majú aj funkciu hlasového príkazu napr. v angličtine, ktorá umožňuje ovládať slúchadlá bez toho, aby ste sa museli dotknúť ovládacích prvkov. My osobne používame možnosť ovládania pomocou dotyku prstov. Práve tu sa využíva nová stopka – tú chytíte dvoma prstami pokým nepočujete cvaknutie. Následne pohybom prsta nastavujeme hlasitosť.

Telefonovanie na cestách

Ak prijímate hovory na cestách, pravdepodobne oceníte novú funkciu Super-Wideband na slúchadlách Samsung Galaxy Buds 3. Samsung využíva natrénovaný model založený na strojovom učení, ktorý blokuje hluk v pozadí. To by malo zabezpečiť, aby vás osoba na druhej strane linky počula zreteľne v akomkoľvek prostredí. Ak plánujete nosiť slúchadlá vonku, určite vás poteší, že majú odolnosť voči prachu a vode IP57.

Galaxy Buds 3 ProZdroj: TOUCHIT.sk
Galaxy Buds 3 Pro

Kvalita zvuku

Galaxy Buds 3 tiež podporujú najnovšiu technológiu Bluetooth 5.4 s kodekom Samsung Seamless Codec (SSC UHQ), ktorý zaisťuje vysokú kvalitu až do 24 bitov/96 kHz na podporovaných zariadeniach Galaxy. Všetky špecifikácie nájdete nižšie.

Aj v tomto prípade je rozdiel medzi tým, čo ponúka štandardná verzia Galaxy Buds 3 a jej Pro verzia. Zatiaľ čo slúchadlá Buds 3 majú jeden reproduktor, Buds 3 Pro to majú riešené dvojpásmovo, majú teda samostatný woofer a tweeter. Podľa našich testov rozdiel v kvalite zvuku je, a to v prospech verzie Pro, ale nie je veľký.

Oboje slúchadlá tiež umožňujú automatické prepíjanie zdrojov zvuku, ak ich máte naraz pripojené cez jedno Samsung konto ku Galaxy telefónu a Galaxy tabletu.

Galaxy Buds 3 (sivé) a Galaxy Buds3 Pro (biele)Zdroj: TOUCHIT.sk
Galaxy Buds 3 (sivé) a Galaxy Buds 3 Pro (biele)

Posledný rozdiel medzi Galaxy Buds 3 a Buds 3 Pro je v kapacite batérie. Pro verzia má v slúchadlách kapacitu 53 mAh a slúchadlá vydržia 7 hodín prehrávania hudby so zapnutým ANC. Kapacita batérie v nabíjacom puzdre je rovnaká – 515 mAh.

Technické parametre slúchadiel Galaxy Buds 3

Farbastrieborná, biela
RozmerySlúchadlá: 18,1 × 20,4 × 31,9 mm
Nabíjacie puzdro: 58,9 × 48,7 × 24,4 mm
HmotnostiSlúchadlá: 4,7 g
nabíjacie puzdro 46,5 g
Reproduktor 11 mm Dynamic Driver
Mikrofóny3 kusy + umelá inteligencia
ZvukUHQ, 24-bit Hi-Fi, 360 Audio s Direct Multi-
Channel
Potlačenie hlukuANC
Výdrž na batériu a kapacitaDo 5 hodín/ S nabíjacím puzdrom do 24 hodín (ANC on)
Slúchadlá: 48 mAh (typicky)
Nabíjacie puzdro: 515 mAh (typicky)
KonektivitaBluetooth 5.4, Auto Switch Codec: SSC(Samsung Seamless Codec) HiFi, SSC UHQ, AAC, SBC
SnímačeZobudenie hlasom (VPU), Stlačenie a dotyk, snímač zrýchlenia
OdolnosťIP 57

Cena: Galaxy Buds 3: 179 eur, Galaxy Buds 3 Pro: 249 eur

Zdroje: vlastné, Samsung

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.