Frends Denim Light

frends_the_light_denim_side

Dizajnová séria slúchadiel pre mužov nesie so sebou niekoľko nezameniteľných prvkov. Tento model ako je už aj z názvu charakteristické, je vyhotovený v štýle džínsov. Konkrétne ide o spojovací most a vonkajšiu stranu mušlí. Slúchadlá sú vyhotovené v štýle s prítlakom na uši, tak ako aj ostatné dva modely v teste. Náušníky sú pokryté dierovanou kožou a pod ňou je pamäťová pena. Je to príjemné na dotyk a dobre sadnú na uši. Chválime tuhšie nastavenie veľkosti spojovacieho mosta. Pri manipulácii so slúchadlami sa nebude meniť jeho veľkosť a pri opätovnom nasadení máte k dispozícii presne tú veľkosť, akú ste si nastavili. Mušle sa nedajú sklopiť a majú len minimálnu vertikálnu korekciu. To ale v praxi nejako pociťovať nebudete. Počas prenášania ich ale nedáte „na plocho“. Polstrovanie na moste chýba, ale je tu látková výplň v rifľovom materiáli. Nepociťovali sme žiadne zvýšené tlaky z oblúka ani na uši cez mušle. V balení je látkou potiahnutý kábel, ktorý sa nezamotáva a sú na ňom aj prvky handsfree. Teda mikrofón a tlačidlá na ovládanie hlasitosti. Aj kvôli konštrukcii je prirodzené, že výrobca použil kábel typu Y. Vzhľadom na „holý“ spojovací oblúk by nemal ako prepojiť ľavú a pravú mušľu.

Prekvapením bola pre nás kvalita zvuku. K slúchadlám Frends sme pristupovali s nedôverou. Prvotné obavy z nosenia dizajnovo zameraných slúchadiel sa rozplynuli v prvej minúte po nasadení na hlavu. So zvukom to bolo podobné. Meniče majú priemer 40 mm a zvládnu reprodukovať nízke tóny spolu s ďalšími zložkami. Špeciálne sme si všimli prekreslenie stredov. Pri niektorých testovacích skladbách sme mali pocit zastretosti výšok, no nie je to nič, čo by sa nedalo skorigovať ekvalizérom. Ich zvuk sa nám páčil.

Hodnotenie:

+ pevnosť konštrukcie a veľkosti spojovacieho mosta, neopozeraný dizajn, reprodukcia basov a stredov, kovové vyhotovenie

– potlačenie výšok – aj keď len nebadateľne

Cena: 99,90 EUR

Zapožičal: AGEM Computers

(Článok pokračuje na ďalšej stránke)

1 2 3

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.