Frends Layla Black/Oil Slick

456-b4850_layla-black2

Rýdzo dámsky model poteší extravagantnejšie dámy, ktoré sa aj vďaka týmto slúchadlám stanú neprehliadnuteľné. My sme ich mali vo variante s olejovou škvrnou na lesklom povrchu krytu mušlí. V balení síce nie je viac násad, ale dajú sa vymieňať. Variantov je niekoľko od povedzme s historickým motívom luxusu až po súčasný technický štýl ozdoby. Zaujímavé je celkové vyhotovenie a kým ostatní sa vydali cestou širšieho oblúka, tu výrobca stavil na rúrkovité tvary. Jemné polstrovanie v koži na oblúku je vhodné na zmenšenie výsledného tlaku. Boli sme však prekvapení, ako dobre sadli na hlavu. Celokovové vyhotovenie je takisto známkou vyššej triedy. Mušle majú veľmi mäkké polstrovanie a netlačia na uši. Pri ich nasadzovaní sme však pociťovali šuštivý zvuk ako pri mikroténovom vrecku. Po nasadení už žiadne nepríjemné rušenie nepocítite a môžete si vychutnať hudbu. To aj vďaka pamäťovej pene vo forme polstrovania. V tomto prípade sa do mušlí zmestili 30 mm meniče. Tie zvládajú reprodukovať nízke aj vysoké tóny. Tie vyššie však boli mierne zastreté a pri priamom porovnaní s pánskym modelom v teste sa nám javila kvalita zvuku o niečo horšia. Bežný používateľ pravdepodobne nezaregistruje zmeny, vycibrené ucho si zvuk všimne. Korekcie sme vykonali cez ekvalizér a slúchadlá sa dajú určite používať. Jednak sme ich testovali pri náročnejšom hudobnom štýle, ktorý sa vyznačuje širokospektrálnym prenosom tónov. Je to na meniče záťaž, no tu sa najlepšie prejaví schopnosť reprodukcie celého rozsahu. Ocenili sme aj možnosť otočenia mušlí o 90°.

Hodnotenie:

+ neprehliadnuteľný dizajn, kovové vyhotovenie, pamäťová pena, možnosť sklopenia mušlí, vyvážený zvuk

– mierne zastreté výšky

Cena: 124,90 EUR

Zapožičal: AGEM Computers

Verdikt touchIT.sk

Creative Sound Blaster JAM sú výborné slúchadlá najmä pre svoju univerzálnosť. Môžete ich použiť ako USB slúchadlá s počítačom alebo ako bezdrôtové a zároveň s nimi aj telefonovať. Sú veľmi ľahké a na hlave ich takmer nebudete cítiť. Sú dosť nenápadné na nosenie po vonku, no veľmi dobre poslúžia aj ako „kancelársky“ model.

Frends Denim Light sa pohodlne nosia a vyzerajú naozaj netradične. Ich použitie s vhodným oblečením bude pôsobiť ako by sa kupovali spolu s ním ako neoddeliteľná súčasť. Našťastie dizajn nie je to jediné, s čím chce výrobca zaujať a tak máte na ušiach slúchadlá s dobrou reprodukciou zvuku.

Frends Layla Black/Oil Slick patria medzi unikátne dámske slúchadlá. Výrobca sa pýši, že ich používajú aj známe hollywoodske hviezdy. Majú pamäťovú penu v polstrovaní. Pohodlne sa nosia a ešte z nich môžete telefonovať. K celkovo pozitívnemu dojmu prispieva aj kábel potiahnutý látkou, ktorý sa nezamotáva.

1 2 3

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.