Herné slúchadlá od Aceru prichádzajú s dvomi samostatnými audiokonektormi.

Konektor na vstup a výstup je vedený samostatne. Slúchadlá majú silnejší prítlak a mušle dosť tlačia na hlavu. Ide o subjektívny pocit z konštrukcie. Sú používatelia, ktorým zvýšená sila prítlaku neprekáža. Spojovací most je pružný a má uchytenie na dvoch lankách, ktoré sa automaticky prispôsobia veľkosti hlavy. Systém je výhodný v tom, že nie je potrebné vytvárať žiadne aretačné prvky a zakaždým si slúchadlá na hlave prispôsobovať. Dizajnovo sú oblé a kruhové. Acer tu používa zhodné prvky zo svojej platformy Predator. Teda aj červené mriežkovanie vonkajšej strany mušle. Mušle sú spojené dvomi oceľovými oblúkmi. Celkovo sa tieto slúchadlá javili ako pevné, takže sa ich nebudete musieť báť prenášať. Konštrukcia zamedzuje zloženiu alebo sklopeniu mušlí. Mikrofón sa vyťahuje priamo z ľavej mušle a vypnúť ho môžete ovládačom na kábli. Tu je aj koliesko na úpravu hlasitosti. Kábel je veľmi pružný a nezamotáva sa. Tým, že ovládací prvok nie je príliš ťažký, nepotrebujete si ho pripínať na oblečenie.

acer-predator-headset-576kb-03_web2016_8_nowat

Náušníky sú kruhové, nemajú teda úplné doľahnutie na hlavu. Mušle však kompletne pokryjú uši a schovajú ich. Vlastná reprodukcia je veľmi dobre odhlučnená, no aj pri vyššej hlasitosti stále počujete rušenie okolia.

Zvukovo nemáme slúchadlám príliš čo vytknúť. Majú veľmi dobrú reprodukciu basov a stredných tónov. Milovníci verného zvuku spozorujú len mierne potlačené výšky.

Hodnotenie

+ pevná konštrukcia, dynamika basov, pružný kábel
– silný prítlak na hlavu, mierne zastreté vyššie tóny

Zapožičal: Acer
Cena: 89 EUR

Názov modelu / Technické parametreAcer Predator Headset
Typdrôtové, jack
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]10 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektory
Skutočná hmotnosť [g]227
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia1/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]89,00

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016 ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.