Špičkové slúchadlá s prvotriednym vyhotovením. H9 ako najvyšší model zo série slúchadiel Beoplay ponúka vynikajúci zvuk aj vlastnosti, ktoré inde nenájdete. Značka je známa svojím dizajnom v spojení s vynikajúcim zvukom. Hliníková konštrukcia a teľacia koža sú hlavné stavebné prvky tohto modelu. Spojovací most je pevný.

Mušle sú typu circum-aural a sú vhodné na prenášanie. Rozmerovo väčšie slúchadlá si zachovávajú svoju kompaktnosť, a tak nie sú príliš veľké. Výrobca použil plochejšie mušle, čím sa nenafukujú do priestoru. V balení je vrecúško na prenášanie, aby ste si ich uchránili pred ošúchaním.

Zmestia sa aj do značne plnej batožiny, pretože mušle sa dajú sklopiť. Získate tým plochejší tvar slúchadiel. Zaberú menej miesta a ešte ich ochránite pred pôsobením väčšieho tlaku. Keď už sme pri tlaku. Na ušiach ich takmer vôbec nepocítite, sedia dokonale. Treba im ale dať šancu, aby si pamäťová pena v náušníkoch zvykla na váš tvar uší a hlavy.

Dajú sa použiť v troch režimoch. Prvý je so zapojeným audiokáblom. Ten je dvojpólový a slúži iba na počúvanie hudby. To je jasná výhoda, pretože slúchadlá H9 budú stále použiteľné aj bez nabitého akumulátora.

Využiť sa dajú s technológiou ANC na odhlučnenie. Na mušliach je niekoľko mikrofónov, ktoré budú otáčať fázu vonkajšieho zvuku a takpovediac ho nulovať. Ideálne sú na cestovanie aj bez zapnutej hudby. V takomto režime vydrží batéria 21 hodín. Najlepšie využitie je cez Bluetooth, pričom využiť môžete zapnuté ANC alebo vypnuté na šetrenie batérie.

Názov modelu / Technické parametreBeoplay H9
Typdrôtové / Bluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraL konektor
Výdrž batérie [hod.]14 s BT a ANC
Hmotnosť [g]295
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon3/5
Cena [EUR s DPH]499,00

V režime s Bluetooth využijete dotykovú plochu na pravej mušli. Tá funguje aj s rukavicami a teda nie je závislá na dotyku suchými prstami. Aplikácia Beoplay poskytuje aktualizáciu firmvéru slúchadiel. To je niečo výhradne špecifické pre túto značku a len minimum modelov na svete.

Softvér podporuje aj nastavenie ekvalizéra, a to prostredníctvom diagramu so štyrmi zónami. Tento systém sa volá ToneTouch a na základe toho, kde umiestnite krúžok, sa aktivuje príslušný režim. Stačí potiahnuť prstom do vybranej oblasti alebo ich kombinovať jemným presahom krúžku a nastavíte si reprodukciu podľa seba. A to nie je všetko.

Zvukové nastavenie vám zostane v slúchadlách trvalo uložené, kým ho nezmeníte. Stačí teda raz nastaviť a použiť napríklad s iným telefónom alebo zariadením. Komu sa nechce špekulovať a spoľahne sa na výrobcom preddefinované hodnoty, nájde tu režimy Commute, Clear, Workout a Podcast. Na pravej mušli je aj microUSB konektor na nabíjanie, kombinované tlačidlo na zapnutie a zapnutie Bluetooth.

Zvuk je niečo, čo sme si preverili aj u tohto modelu. Je to prirodzené a značka Beoplay, ako aj vyššia cena zvádza automaticky hodnotiť slúchadlá dobre. Nebol to placebo efekt a reálne sa nám páčil spôsob reprodukcie. Bol neuveriteľne čistý a prirodzený. Všetky zložky do seba krásne zapadli.

Využitím špecializovaného nastavenia ToneTouch v režime Warm (viac basov) sme získali vynikajúce dynamické basy. Nič prehnané, malá úprava, no poznateľná a vyladená k našej spokojnosti. Tieto slúchadlá môžete kúpiť aj bez toho, aby ste ich počuli. Určite nespravíte krok vedľa.

Hodnotenie
+ odolné spracovanie,
+ prémiové materiály,
+ vynikajúci zvuk,
+ zvukový profil priamo do slúchadiel
– vyššia cena

Zapožičal: Bang&Olufsen
Cena: 499 EUR

Verdikt

Beoplay H9 sú bez pochýb špičkové slúchadlá. Veľmi sa nám páčilo, akým spôsobom vyladil zvuk tento dizajnový výrobca. Neponúka len obyčajné Bluetooth slúchadlá, ale dobre prepracovaný produkt. Je jasné, že za 500 eur chcete univerzálnosť použitia, možnosť vymeniť batériu (treba dokúpiť samostatne) alebo napríklad aj možnosť uloženia zvukového profilu. To všetko v prirodzene pôsobiacom modeli s užitočnými technológiami a vynikajúcim odhlučnením ANC.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.