Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Creative dnes oznámila, že jej úplne nová technológia Super X-Fi získala prestížne ocenenie od AVS Fóra ‘Best of CES 2018’ hneď pri prvej príležitosti jej predstavenia na najväčšej svetovej výstave spotrebnej elektroniky v Las Vegas tohto roku.  

SUPER X-FI OHÚRILA REDAKTORA Z AVS FÓRA

Mark Henninger (Senior redaktor, AVS Fórum – najväčšie AV fórum na svete) hovoril so CEO spoločnosti Creative Technology, Sim Wong Hoo, kde sa s ním podelil o ohromujúci zážitok z dema Super X-Fi, že to bol hotový “Svätý grál” v slúchadlách. Demo zahŕňalo počúvanie špičkového 5.1.2 systému s viacerými reproduktormi v miestnosti, a potom počúvanie slúchadiel s technológiou Super X-Fi. Poslucháči zažili úplne rovnaký zvukový prejav, ako ho mohli počuť predtým, tentokrát len z dvoch jednoduchých meničov slúchadiel.

Super X-Fi zachytáva zážitok z počúvania špičkového systému s viacerými reproduktormi v štúdiu a zároveň vytvára rovnako expanzívny zážitok – rovnakú hĺbku, detail, zvukovú stopu, trojrozmernosť, dokonalosť a realizmus. Je to ako kúzlo 3D holografie, ale v audiu a pre slúchadlá.

Výňatky z rozhovoru medzi Markom Henningerom a Sim Wong Hoo nájdete tu:

„Sme naozaj poctení, že sme získali toto ocenenie. Super X-Fi bol mojím snom od roku 1990 a prevzal viac ako dvadsať rokov technického potu, sĺz a zrniek, aby sme si tento úspech uvedomili. A teraz, keď sme videli koľkí boli úplne ohromení jeho magickým výkonom, je to pre mňa skutočné naplnenie na osobnej úrovni. Nikdy predtým v mojom živote som nebol taký nabudený. To čo vidíme je zmena života,“ povedal Sim Wong Hoo, CEO spoločnosti Creative Technology.

„Sme na hranici toho, akým spôsobom ľudia počúvajú zvuk vo svojich slúchadlách, kde je zážitok tak expanzívny, pohlcujúci a tak reálny, že to bude úplne nová úroveň počúvania zo slúchadiel. Akonáhle zažijete Super X-Fi, nebudete sa chcieť vrátiť k starému zážitku z počúvania slúchadiel. Je to ako pri sledovaní farebnej televízie, nebudete sa chcieť vrátiť k čiernej a bielej! Toto je “Svätý grál” zvukových slúchadiel, ktoré celé odvetvie hľadá. Verím, že takto by mali znieť všetky slúchadlá. Tento posun paradigmy zvýši ocenenie zvuku prostredníctvom tohto daru, ktorý nazývame Super X-Fi.”

Značky: