Služba, ktorá je síce označená ako Labs, no už sa dá predplatiť a môžete hrať.

Ide vlastne o doplnok streamovacej služby na filmy, hudby alebo seriálov z počítača. Teraz po novom zaradila do ponuky 27 hier, ktoré patria medzi arkádové klasiky. Ich varianty môžete poznať nielen z Atari. Práve na tento počítač sa služba Plex zamerala a za 2,99 eur mesačne ponúka možnosť zahrať si z éry 8 bitových počítačov. Na novú službu Plex Arcade upozornil web The Verge.

Je to spôsob, ako zaujať nielen staršiu generáciu ale priniesť trochu iný obsah, než majú ostatné platformy na hranie hier. Potrebujete na tom multimediálny server Plex, čo je predpoklad spustiť ho na Windows alebo macOS. Na Linuxe si zatiaľ nezahráte. Zariadení, do ktorých môžete streamovať, je vskutku veľký počet, na výber máte napríklad Apple TV, Chromcast, NVIDIA Shield a mnohé ďalšie.

S odvolaním na The Verge uvádzame, že sa môžete stretnúť s rôznymi problémami pri hraní hier. Neraz ešte pred ich spustením. Nastavenie služby tiež nemusí byť pre každého úplne triviálne a to mnohých odradí. Máte tu ale skúšobnú dobu na 7 dní. Počas toho sa dá vyskúšať, či je služba pre vás alebo nie.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

8-bitové hry nájdete po novom na archíve internetu

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.