Valve vylepšuje svojho klienta.

Spoločnosť Valve vydala aktualizáciu beta verzie svojho klienta služby Steam, ktorá pridáva podporu rozlíšenia 4K pri Remote Play, teda vzdialenom hraní. Pred touto aktualizáciou bolo síce takéto hranie tiež možné, ale vyžadovalo si dosť veľa experimentovania s nastaveniami a nie vždy fungovalo korektne. Aktuálna novinka by mala mnohé z týchto problémov odstrániť a hranie v 4K zjednodušiť.

Služba Steam Remote Play streamuje počítačové hry z knižnice Steam do telefónov, tabletov, notebookov a podobných zariadení. Výpočtový výkon teda prebieha na počítači a vzdialené zariadenie slúži len ako zobrazovací terminál.Existuje aj služba Steam Remote Play Together umožňuje multiplayerové hranie.

Streamovanie v rozlíšení 4K nie je jedinou novou funkciou zahrnutou v tejto aktualizácii. Ďalšou je možnosť meniť veľkosť okna s nastaveniami pri menších úpravách či spoľahlivejšie použitie tlačidla Späť. Spoločnosť tiež opravila celý rad chýb.

Niekoľko drobných opráv chýb dostal aj režim Big Picture Mode a pribudla podpora indonézskeho jazyka. Aktualizácia je už k dispozícii na stiahnutie, ale ide o beta verziu, takže si možno bude vhodné počkať na oficiálne konečné vydanie.

Zdroj: Store.steampowered.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.