Konferencia SmallBiz.sk, ktorá je zameraná práve na začínajúcich a malých podnikateľov, sa bude konať 19teho septembra v bratislavskom coworkingovom centre Space up. Účastníci získajú množstvo užitočných informácií z oblasti marketingu, práva a obchodu, ktoré ich môžu posunúť ich v podnikaní ďalej.

Hlavným generálnym partnerom konferencie je e-inkubátor Merineo, ktorý pomáha naštartovať svoj online biznis, alebo ho posunúť ďalej na novú úroveň množstvu slovenských firiem. A práve to je aj hlavným cieľom tejto celodennej konferencie. Na jednom mieste sa tak stretne množstvo odborníkov, ktorí vďaka svojim prednáškam a networkingu odovzdajú časť svojho know-how všetkým účastníkom. V dopoludňajších hodinách sa na dvoch pódiách vystriedajú napríklad Oliver Jakubík, ktorý bude rozprávať o tom, ako v podnikaní efektívne využívať emailmarketing. Oto Kóňa upozorní na najväčšie slabiny v podnikaní a zároveň poradí ako sa v nich posilniť. Konferencie sa zúčastní aj Veronika Svobodová, ktorá bude prednášať o tom, ako zefektívniť spolupráce firiem a blogerov tak, aby boli obe strany spokojné.

V poobedňajších hodinách sa uskutočnia spoločné prednášky pre všetkých účastníkov a súčasťou programu je aj spoločná diskusia 3 úspešných slovenských značiek – MinilovePískacie a Twocosmetics, ktoré prídu porozprávať o tom, ako sa im v podnikaní na slovenskom trhu darí.

Na konferencii bude aj Milan Bardún, jeden z najznámejších blogerov na Slovensku. Vyštudoval záhradnú architektúru a v roku 2013 sa na pobyte v Estónsku rozhodol založiť si svoj vlastný cestovateľský blog Bez Mapy, ktorý mu neskôr začal meniť život. Dnes cestuje po celom svete a spolupracuje so zaujímavými značkami. Okrem cestovania sa venuje copywritingu, online marketingu  a tvorbe podcastov. Na konferencii sa budeme spoločne rozprávať o tom, aké je to spolupracovať s rôznymi firmami a pomáhať im v ich podnikaní.

Júlia Micháleková začínala s manažovaním SEO projektov, neskôr bola managing directorkou v agentúre Visibility a dnes vedie agentúru DASE, kde sa venuje digitálnej a webovej analytike. Na konferencii sa bude venovať technike See-Think-Do-Care, ktorá je potrebná hlavne pri tvorbe marketingových a obsahových stratégií každého podniku.

Súčasťou konferencie bude aj Karin Kniez z agentúry Maxwill, ktorá už viac ako 20 rokov školí, prednáša a koučuje. Špecializuje sa na aktívny predaj, orientáciu na zákazníka a psychológiu podnikania. Dlhodobo spolupracuje s firmami všetkých veľkostí, od živnostníkov, cez hotely, malé a stredné firmy až po výrobne závody a nadnárodne korporácie.⁠⠀Jej prednáška pod názvom „Ako sa vysporiadať s cenotvorbou a pokojne spávať“ bude hovoriť o problematike, ktorá býva pre mnohých podnikateľov najmä v ich začiatkoch tvrdým orieškom. Prezradí, ako si správne stanoviť cenu svojich produktov či služieb, ako zákazníka presvedčiť o tom, že vami stanovená cena je v poriadku a ako zarobiť ešte viac. ⁠⠀

Roman Hojer je advokátom, ktorý ľuďom pomáha v rôznych právnych oblastiach. Jednou z nich je aj právo o autorstve a ochrane duševného vlastníctva. Tvorcov povzbudzuje, aby si svoje autorstvo chránili a nenechali plagiátorov skákať po ich značke. Ako na to, príde poradiť a porozprávať spoločne s právničkou Zorou Puškáčovou.

Marketingovej téme sa bude venovať aj Silvia Balejčíková z agentúry Basta Digital študovala na Masarykovej univerzite v Brne. Špecializovala sa na marketing a prácu so štatistickými metódami. V Basta Digital sa venuje optimalizácii pre vyhľadávače, analýzam kľúčových slov a linkbuildingu a na konferencie bude prednášať na tému, či je SEO dôležité pre malých a začínajúcich podnikateľov. Čo môžu od techník SEO očakávať, či to aké kroky ich v SEO oblasti čakajú.

Peter Kniez z agentúry Maxwill sa špecializuje na sociálne média, on-line marketing, tvorbu foto a video obsahu pre sociálne siete pre zadávateľov z rôznych oblastí podnikania. Facebook ako pracovný a predajný nástroj využíva v spolupráci s klientmi úspešne už viac ako 8 rokov. Jeho prednáška bude nie len o video obsahu, ktorý je dnes naozaj niečím, bez čoho sa nezaobídeme, ale prezradí aj ako si správne zvoliť a naplánovať príspevky na svoje sociálne siete.⁠⠀⠀

Viac informácií nájdete na webe konferencie. 

Značky: