Anketa Smart Banka 2020 je na svojom konci.

Zaznamenala 50 660 hlasujúcich, ktorí vyjadrili svoje sympatie voči banke a hlasovali za jednotlivé funkcionality, ktoré sú podľa nich najdôležitejšie. Na základe ich hlasovania vyhlasujeme výsledky ankety. Teraz vieme, ktorá banka má podľa Slovákov najlepšie mobilné bankovníctvo.

Objektívne hodnotenie ankety

Výsledok a ocenenie Smart Banka roka vyplýva z komplexného systému Smart Banka INDEX. Ide o bodové ohodnotenie smart funkcionalít, ktoré prinášajú banky vo svojom mobilnom bankovníctve. Hodnotenie je zostavené na základe hlasovania v ankete Smart Banka z dvoch zložiek:

  • Spokojnosť – pomer hlasujúcich, ktorí sú klientmi danej banky k počtu hlasov získaných v otázke “Ktorá banka má podľa vás najlepšiu mobilnú aplikáciu?”
  • Funkcionality – jednotlivým funkcionalitám bola priradená váha na základe počtu hlasov, ktoré v ankete získali od hlasujúcich. To znamená, že čím je funkcionalita pre ľudí dôležitejšia, tým väčšiu váhu a viac bodov banková aplikácia získa, ak túto funkciu ponúka.

Víťazné banky Smart Banka 2020 powered by Payout

Prvé tri banky získali poradie v oficiálnom hlasovaní a opäť bola odovzdaná aj Cena sympatie, ktorú získala banka s najväčším počtom hlasov v otázke “Ktorá banka má podľa vás najlepšiu mobilnú aplikáciu?”

“Súťaž mala veľkú odozvu. Hlasovaním sa zapojilo 50000 ľudí, pričom každý hlas prispel k zbierke na podporu IPčka. Pozitívne hodnotíme predovšetkým spokojnosť klientov s ich vlastnou bankou. Posudzovali nielen mobilnú aplikáciu banky, ale aj samotný prístup k inováciám. Minulý rok bol pre oblasť bankovníctva veľkou výzvou, ale každá z nich dokázala do obsahu služieb pre svojich klientov integrovať množstvo nových funkcionalít. Tým sa pre nich stala ich banka jednoznačne Smart Bankou.”

Jana Hmírová, riaditeľka, Payout

Zdroj: MojAndroid.sk

Najlepšie smart mobilné bankovníctvo majú:

  1. miesto: Tatra banka
  2. miesto: VÚB banka
  3. miesto: Slovenská sporiteľňa

Cena sympatie putuje do Tatra banky, ktorá ju získala vôbec po prvýkrát a nahradila víťaza posledných dvoch ročníkov, Slovenskú sporiteľňu.

Zdroj: MojAndroid.sk

Ocenené bankové aplikácie

Ocenené bankové aplikácie spoznáte veľmi jednoducho pomocou “nálepky” s umiestnením v ankete.

Zdroj: MojAndroid.sk

1. miesto + cena sympatie: Tatra banka | Zdroj: Miroslav Schwamberg, MojAndroid.sk

 

2. miesto: VÚB banka | Zdroj: Miroslav Schwamberg, MojAndroid.sk

 

3. miesto: Slovenská sporiteľňa | Zdroj: Miroslav Schwamberg, MojAndroid.sk

 

Výsledky v špeciálnej kategórii aplikácií v Huawei AppGallery

Výsledné poradie v tejto kategórii bolo určené na základe kombinácie viacerých faktorov. Do úvahy sme brali počet hlasov od hlasujúcich so zariadeniami Huawei, počet stiahnutí a hodnotenia aplikácie v obchode AppGallery. Okrem toho sme sa zamerali aj na integráciu mobilných služieb Huawei v rámci konkrétnej bankovej aplikácie.

Zdroj: MojAndroid.sk

  1. George Slovakia od Slovenskej sporiteľne
  2. SmartBanking od ČSOB
  3. Tatra banka od Tatra banky

1. miesto: George od Sslovenskej sporiteľne | Zdroj: Miroslav Schwamberg, MojAndroid.sk

 

2. miesto: SmartBanking od ČSOB | Zdroj: Miroslav Schwamberg, MojAndroid.sk

 

3. miesto: Tatra banka | Zdroj: Miroslav Schwamberg, MojAndroid.sk

 

“Veľmi si vážime spoluprácu so všetkými bankami pôsobiacimi na Slovensku. Vďaka nej môžu aj užívatelia najnovších mobilných zariadení HUAWEI pristupovať k svojím účtom, aktívne využívať všetky benefity a inovatívne funkcie mobilného bankovníctva.

Pri hodnotení bankových aplikácii v obchode AppGallery sme zohľadňovali mnohé kritéria, avšak nakoniec rozhodovala predovšetkým komplexita aplikácie dostupnej na našej platforme a to z pohľadu klienta tej ktorej banky. Rozdiely medzi jednotlivými priečkami v rebríčku sú skutočne minimálne, s čistým svedomím odporúčame ktorúkoľvek z TOP 3 aplikácií. Víťazom sa stala appka George od Slovenskej Sporiteľne, ktorá sa v AppGallery aj zásluhou poslednej aktualizácie (pribudla napríklad služba „pay me“) teší veľkej pozornosti. K dnešnému dňu si ju stiahlo takmer 100,000 užívateľov.”

David Liška, HMS Ecosystem Leader, Huawei Slovensko

Pomôžeme tam, kde je to potrebné

Minulý rok bol náročný pre všetkých. Sme radi, že sme ho v zdraví prekonali. Nie všetci mali rovnaké šťastie. Preto sme sa rozhodli podporiť OZ IPčko sumou 2 centy za každého hlasujúceho v ankete. Spoločne sme tak vyzbierali sumu 1013,20 €, ktorá poputuje na dobrú vec. Ďakujeme!

Takto sme odovzdali vyzbierané peniaze pre IPčko | Zdroj: Miroslav Schwamberg, MojAndroid.sk

Výherca smartfónu za 1000 €

Súčasťou ankety bola aj súťaž, v ktorej ste mohli vyhrať smartfón podľa vlastného výberu v hodnote 1000 €. Každý hlasujúci, ktorý odpovedal na otázky v ankete a uviedol kontaktné údaje, bol automaticky zaradený do žrebovania o nový smartfón v hodnote 1000 € podľa vlastného výberu. Výhercom sa stáva Peter Slamka. Výhercovi srdečne gratulujeme a v dohľadnej dobe ho budeme kontaktovať. Všetkým ostatným ďakujeme za účasť.

Značky: