Ak hľadáte smart hodinky s elegantným dizajnom pre ženu, mám pre vás tip.

Testovaniu inteligentných hodiniek sa venujem už niekoľko rokov a počas tejto doby som si uvedomil jeden fakt – existuje málo smart hodiniek, ktoré majú tradičný elegantný dizajn a sú určené pre ženy. Takýchto hodiniek je ako prstov na jednej ruke a pritom ide o vlastnosť, ktorá je medzi ženami žiadaná a vyhľadávaná. A dopyt bude iba rásť, nakoľko počet používateľov smart hodiniek sa neustále zvyšuje.

Ak patríte aj vy do skupiny žien, ktoré hľadajú smart hodinky s elegantným dizajnom, alebo chcete potešiť svoju polovičku darčekom pod stromček, mám pre vás tip. Zo všetkých hodiniek, ktoré som testoval v roku 2023, by som za najkrajšie ženské hodinky označil Huawei Watch GT 4 v 41 mm verzii.

Hodinky majú elegantne spracované telo z nehrdzavejúcej ocele a odlišujú sa priloženým remienkom. K dispozícii sú tri verzie:

  • s bielym koženým remienkom
  • so svetlozlatým oceľovým remienkom typu milánsky ťah
  • so strieborným oceľovým remienkom

Mojím favoritom je model so svetlozlatým milánskym remienkom, avšak posúďte sami na priložených fotografiách a vo videorecenzii, ktorá verzia sa vám páči najviac.

Huawei Watch GT 4Zdroj: Huawei
Huawei Watch GT 4 so svetlozlatým milánskym remienkom

Krásny AMOLED displej a tisíce ciferníkov

Dizajn hodiniek skvelo dopĺňa 1,32-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov. K dispozícii je viac ako 25 000 ciferníkov a možnosť vytvoriť si vlastný ciferník s personalizovaným nastavením farieb, widgetov a pozadia s fotografiami.

Ciferníky sú plné detailov a ich always-on režim vyzerá skvelo, takže hodinky si zachovávajú tradičný dizajn, kedykoľvek na ne pozriete.

Huawei Watch GT 4Zdroj: Huawei
Huawei Watch GT 4 s bielym koženým remienkom

Funkcie pre zdravý životný štýl

Dizajn je jedna vec, avšak Huawei Watch GT 4 sú výborne vybavené, aby vám pomohli dodržiavať zdravý životný štýl. Okrem tradičných funkcií, ako je meranie tepu, stresu a okysličenia krvi počas celého dňa a pokročilej analýzy spánku, ponúkajú aj špecifické funkcie.

Sem patrí počítanie kalórií a odporúčanie denného tréningu na základe výpočtu prijatých a spálených kalórií, ale aj zlepšené sledovanie ženského zdravia, ktoré berie do úvahy teplotu pokožky pre presnejšie určenie jednotlivých fáz cyklu.

Z hľadiska športových funkcií je k dispozícii personalizovaný bežecký tréner, ktorý pomôže s behaním aj úplným začiatočníkom a viac ako 100 športových režimov vrátane chôdze, tanca či cvičenia s hula-hoop. A aj pokiaľ nebudete s hodinkami cvičiť, či športovať, pomocou troch denných cieľov vás budú motivovať k zdravému životnému štýlu počas celého dňa.

Huawei Watch GT 4Zdroj: Huawei
Huawei Watch GT 4 s bielym koženým remienkom

Na jedno nabitie vydržia až 7 dní a fungujú aj s Android telefónmi aj s iPhonom

Huawei Watch GT 4 ponúkajú v 41 mm verzii výdrž až 7 dní na jedno nabitie. Nestane sa teda, že by ste ich zabudli nabiť.

Výbornou vlastnosťou je aj to, že fungujú so všetkými Android telefónmi a tiež aj s iPhonom. Stačí si stiahnuť aplikáciu Huawei Zdravie do vášho telefónu.

Huawei Watch GT 4Zdroj: Huawei
Huawei Watch GT 4 so strieborným oceľovým remienkom

Dostupné sú aj v 46 mm mužskej verzii

Huawei Watch GT 4 sú v 41 mm verzii určené predovšekým pre ženy, avšak Huawei myslel aj na mužov. Im je určená väčšia verzia o veľkosti 46 mm. Dostupná je v štyroch prevedeniach a pokiaľ vás zaujímajú detaily, prečítajte si recenziu alebo si pozrite videorecenziu:

Článok vznikol v spolupráci s Huawei.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit