Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Začiatok nového školského roka sa blíži a čoskoro sa školopovinní naplno ponoria do víru študentského kolotoča povinností.

Ten sa už dnes nezaobíde bez smartfónu, od zariadení pre študentov však očakávame, že budú spĺňať niekoľko podmienok – cenovou dostupnosťou počnúc a praktickými a inovatívnymi funkciami končiac.

Presne taký je model nova Y70 od spoločnosti Huawei, ktorý sa na slovenskom trhu objavil len nedávno.

Ľahká práca na veľkom displeji

Alfou a omegou multimediálnych zážitkov so smartfónom je veľkosť a kvalita displeja. Model nova Y70 je vybavený až 6,75-palcovým FullView displejom s trendovým pomerom strán 20:9. Vďaka zúženiu šírky telefónu z pôvodných 16:9 je možné chytiť zariadenie, ktoré má nadpriemerne veľkú obrazovku, aj do menšej dlane.

Študenti bezpochyby ocenia šikovnú funkciu Split-Screen, ktorá dokáže rozdeliť obrazovku na dve časti pre súbežné zobrazenie dvoch rôznych aplikácií. Smartfón vďaka tomu umožňuje napríklad “googliť” a zároveň dopĺňať dáta do tabuľky bez nutnosti prepínania okien.

Odložte si vedomosti do telefónu

O dostatočný výkon pri všetkých (nielen) študentských činnostiach sa stará osemjadrový procesor a 4 GB operačnej pamäte. Vnútorné pamäťové úložisko veľkosti 128 GB poskytuje dostatok miesta pre všetky školákove dáta – bez problémov uloží niekoľko tisíc fotiek, stovky videí a takmer neobmedzené množstvo dokumentov. Ak by to ale predsa len nestačilo, možno ho v prípade potreby rozšíriť microSD kartami.

Ako už býva u telefónov Huawei zvykom, operačnému systému Android (v tomto prípade vo verzii 12) sekunduje vydarená nadstavba v podobe používateľského prostredia EMUI 12. Podpora užitočných aplikácií, ktoré dokážu napríklad uľahčiť organizáciu poznámok, spravovať harmonogram prednášok či udržiavať prehľad v zozname domácich úloh, je vďaka tomu samozrejmosťou. O všetky potrebné aplikácie sa postará obchod AppGallery, ktorý je prvou voľbou pre inštaláciu aplikácii do smartfónov s HMS (Huawei Mobile Services – Mobilné služby Huawei).

Skenovanie poznámok, ale aj zábava

Zadný fotoaparát smartfónu sa skladá z troch objektívov:  48MP hlavného fotoaparátu s vysokým rozlíšením, 120° 5MP ultraširokouhlého objektívu a 2MP hĺbkového senzora. Každý z trojice prispieva svojou troškou k výslednej kvalite záberov. Navyše, táto kombinácia plne dostačuje napríklad pre fotenie textových poznámok, ponúkne aj možnosť natáčania Full HD videí. Keďže generácia súčasných študentov a selfie fotografie neodmysliteľne patria k sebe, predný fotoaparát disponuje rozlíšením 8 Mpx a schopnosťou tvoriť pôsobivé autoportréty. K vydareným selfie záberom prispieva aj prisvetlenie, ktoré sa automaticky prispôsobuje svetelným podmienkam.

Huawei pri novom modeli nova Y70 myslel aj na fanúšikov mobilných hier, ktorí si takto radi skracujú prestávky. O level vyššie ho posúva technológia Multi-Touch, ktorá umožňuje rýchlu odozvu dotyku, aj keď užívatelia používajú na dotyk obrazovky viacero prstov. Výsledkom je realistickejší herný zážitok.

Poriadna výdrž na jedno nabitie

Dlhou výdržou batérie sú zariadenia Huawei známe už roky. Novinka v ponuke nie je výnimkou – nova Y70 dostala do výbavy batériu s mimoriadnou kapacitou až 6000 mAh. To znamená, že pri striedmom používaní ju stačí nabíjať len dvakrát týždenne, čo je v dnešnej dobe, kedy väčšina smartfónov vydrží na jedno nabitie sotva deň, už takmer utópia.

Okrem toho, že telefón sám “myslí” na to, ako s energiou hospodáriť tak, aby vydržal bez nabíjačky čo najdlhšie, bude tráviť aj minimum času v nabíjačke. Vďaka technológii nabíjania 22,5W Huawei SuperCharge mu stačí len krátkych desať minút v sieti, aby následne dokázal fungovať nepretržite až 3 hodiny. Okrem toho, ak bude mať váš študent batériu nabitú na menej ako 5%, zapnutím režimu vybitej batérie získa až 12 hodín v pohotovostnom režime, kým sa telefón vypne. Takže sa môžete spoľahnúť, že vydrží v spojení aj pri extrémne nízkej úrovni nabitia. Huawei nova Y70 sa na slovenskom trhu predáva v čiernej a modrej farbe za odporúčanú maloobchodnú cenu 159 eur, čo z neho robí horúceho kandidáta na ideálny študentský smartfón. Heslo “za málo peňazí poriadna porcia muziky” spĺňa do bodky.

Značky: