Spoločnosť Lenovo oznámila uvedenie 5.0” Lenovo VIBE S1, jedinečného smartfónu s dvomi prednými fotoaparátmi a príťažlivým dizajnom zadnej strany s ochranným sklom, ktorý bude dostupný v dvoch farebných prevedeniach. Tento najnovší prírastok rodiny VIBE spája schopnosť robiť naozaj kreatívne selfie zábery s moderným vonkajším prevedením.

LenovoVIBEMotoSelfie zábery sú v súčasnosti najobľúbenejším typom fotografií, ktoré sa fotia smartfónom, pričom denne sa urobí viac ako milión selfie záberov a len na sieti Facebook sa z toho zdieľa 48%,” uviedol Jerry Hsiao, Viceprezident spoločnosti Lenovo, Phone Product Management & Operations, Lenovo Mobile Business Group.

VIBE-S1_White_Hero_01_nowat

Sila dvoch
VIBE S1 je naozaj jedinečným zariadením vďaka jeho duálnym selfie fotoaparátom – 8MP hlavný predný fotoaparát, ktorý robí tie najostrejšie fotky a sekundárny 2MP predný fotoaparát zanalyzuje hĺbku informácií zorného poľa, čím napodobňuje ľudské binokulárne videnie. Tieto dva fotoaparáty pracujú v tandeme a prinášajú obrovské množstvo nových možností, s ktorými sú selfie zábery ešte kreatívnejšie.

LenovoVIBES1DualSelfie
Po odfotení selfie záberu oboma fotoaparátmi tu existujú rôzne možnosti úpravy takéhoto záberu, ktoré si môžete vybrať spomedzi niekoľkých zabudovaných nástrojov na úpravu fotiek. ‘Blur (rozmazanie)’ umožňuje zmenu zaostrenia na akékoľvek miesto v selfie zábere (až do 3 fokálnych bodov) alebo pridanie efektu ‘bokeh’  na pozadie pre štylizáciu selfie záberu alebo sa jednoducho môžete zbaviť „narušiteľa“ v zábere. S funkciou ‘Cut Out (vystrihnúť)’ je možné vystrihnúť ľudí zo záberu a potom umiestniť do akéhokoľvek iného záberu (zo širokej škály predinštalovaných v smartfóne alebo stiahnutých z internetu) alebo dokonca na fotku, urobenú zadným fotoaparátom smartfónu VIBE S1. Nezáleží na tom, kde selfie vznikne, osobu na zábere možno vystrihnúť a vložiť napríklad pred Eiffelovu vežu alebo Taj Mahal.

LenovoVIBES1ProduktNočné zábery alebo zábery pri slabom osvetlení sa teraz dajú urobiť vďaka BSI senzoru predného fotoaparátu VIBE S1, ktorý vylepšuje ostrosť a kvalitu selfie záberov urobených po zotmení. A pre skutočných selfie expertov tento zážitok nemôže byť úplný bez zásuvného VIBE Xtension™ selfie blesku, ktorý umožňuje urobiť až 100 skvelých selfie záberov pri jednom nabití, dosahujúc prirodzenejšie odtiene farieb aj pri slabých svetelných podmienkach.

Zadný 13MP fotoaparát smartfónu VIBE S1 užívateľom umožňuje zachytávať momenty života v krištáľovo čistej kvalite. Zadný fotoaparát má automatické zaostrovanie s fázovou detekciou, ktoré výrazne zvyšuje rýchlosť zaostrovania. Navyše, dvojfarebný blesk optimalizuje tóny farieb v súlade s okolitým osvetlenie.

Inšpirovaný štýlom zameraním na výkon
Dizajnéri smartfónu VIBE S1 si dali obzvlášť záležať na všetkých detailoch jeho prepracovania. Užívateľom sa bude páčiť vzhľad a povrch tohto smartfónu so zadným panelom z najnovšieho ochranného Gorilla skla a tenkým zaobleným kovovým rámom po bokoch. S tenkým 7.8mm profilom a hmotnosťou len 132 g je navrhnutý tak, aby príjemne zapadol do ruky užívateľa.

VIBE S1 nerobí kompromisy ani pri výkone. Vďaka 64-bitovému osemjadrovému procesoru MediaTek a 3GB RAM pamäti je schopný bez problémov zvládnuť akúkoľvek úlohu. So 160GB úložiskom (a s možnosťou rozšírenia externej pamäte microSD až o 128GB) sa do VIBE S1 jednoducho zmestí až približne 40 000 fotografií. Je vybavený operačným systémom Android 5.0 (Lollipop). Užívatelia si môžu prezerať svoje selfie zábery a fotky na jasnom 5.0” Full HD displeji a ľahko zdieľať všetky svoje fotky uložené v smartfóne VIBE S1 vďaka skvelej Lenovo aplikácii SHAREit, ktorá je už predinštalovaná. A na záver, smartfón VIBE S1 je schopný dosahovať 4G LTE rýchlosti pripojenia.

Lenovo VIBE S1 bude dostupný v dvoch atraktívnych farebných prevedeniach: perleťová biela a polnočná modrá.

Cena a dostupnosť

VIBE S1 bude na Slovensku dostupný na konci októbra. Cena tohto modelu bude 369 EUR s DPH. Ceny v jednotlivých krajinách môžu byť odlišné.

Značky: