Modely Sony Xperia Compact si v minulosti našli svojich fanúšikov.

Portál Digital Trends priniesol rozhovor so zástupcom spoločnosti Sony Mobile. Don Mesa, viceprezident pre marketing, sa v ňom vyjadril, že budúcnosť smartfónov radu Compact je otázna: „Dlhú dobu sme sa držali radu Compact, pretože sa tieto smartfóny pohodlne používali. A hoci je na trhu stále priestor pre rôzne veľkosti telefónov, ľudia dnes chcú čoraz väčšiu zobrazovaciu plochu.

Z toho vyjadrenia je zrejmé, že budúcnosť kompaktných Xperií je neistá. Ich zrušenie by zamrzelo a to aj napriek tomu, že malé smartfóny predstavujú okrajový trh. Stále však existujú používatelia, ktorí preferujú menšie a kompaktné telefóny a práve pre nich predstavovali Sony Xperie Compact poslednú záchranu.

Pripomeňme, že Sony predstavilo doteraz poslednú Xperiu pred rokom na výstave MWC v Barcelone. XZ2 Compact sa svojho nástupcu nedočkala, model XZ3 je dostupný iba v štandardnej veľkosti.

Uvidíme, ako to bude v prípade Sony Xperie XZ4, ktorú by sme mali spoznať koncom februára. Mesa sa na margo očakávanej novinky vyjadril, že Sony chce poskytnúť oveľa lepší zážitok z používania fotoaparátu v smartfóne.

Zdroj: Digital Trends

Prečítajte si aj:

Sony Xperia XZ4 bude mať displej s pomerom strán 21: 9. Rozmermi môže šokovať

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit