Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pri výbere nového smartfónu nie je kapacita batérie vlastnosť, ktorej zvykneme venovať tú najväčšiu pozornosť.

Skôr nás upúta vzhľad – dizajn a farebné prevedenia, po ktorých nasleduje fotoaparát a ďalšie moderné funkcie. Batéria je však akousi chrbtovou kosťou smartfónu. Inak povedané – na čo sú inovatívne funkcie a nové technológie bez poriadnej batérie, ktorá umožní ich používanie bez obáv z vybitia? Nové smartfóny Huawei nova Y70 a nova Y90 prekvapia batériami s dlhou výdržou a rýchlym nabíjaním, navyše za mimoriadne dostupné ceny.

Inžinieri Huawei optimalizovali osem oblastí spotreby energie a vyvinuli jedinečnú technológiu inteligentného šetrenia energie pomocou umelej inteligencie. Viete, ako vám najnovšie inovácie v oblasti batérií pomôžu vylepšiť váš každodenný používateľský zážitok zo smartfónu?

Spoločník na dlhé chvíle

S nostalgiou spomíname na časy, keď mobily vydržali dlho na jedno nabitie. Netreba však zabúdať, že ich možnosti sa obmedzili najmä na hovory, SMS a jednoduché hry, pričom moderné smartfóny nám ponúkajú oveľa viac. Používame ich na zachytávanie krásnych fotografií, sledovanie videí, scrollovanie na sociálnych sieťach alebo hľadanie správnej cesty pomocou GPS. Napriek tomu tieto pokročilé funkcie spôsobujú rýchlejšie vybíjanie batérií smartfónov. To je ovplyvnené najmä neustále spustenými aplikáciami na pozadí, geolokáciou, podsvietením displeja a WiFi. S Huawei nova Y70, ktorý je vybavený 6000mAh batériou, sa už o tieto veci nemusíte starať, pretože smartfón stačí nabíjať dvakrát týždenne a už po 10 minútach nabíjania si môžete užiť 3 hodiny zábavy na úsek. Vďaka veľkej batérii vo vašom smartfóne môžete zabudnúť na nabíjanie a užívať si chvíle bez starostí.

Navyše batéria nova Y70 dokáže optimalizovať spotrebu energie aplikácií a aktivovať režim „slabá batéria“, keď batéria klesne na 5 %. Huawei nova Y70 dokáže zostať v pohotovostnom režime až 12 hodín, takže si môžete byť vždy istí, že sa batéria v kritickom momente nevybije. A keď sa po noci strávenej s priateľmi vrátite domov, môžete k telefónu jednoducho pripojiť nabíjačku s moderným portom typu C. Čerešničkou na torte je možnosť používať smartfón ako powerbanku, ktorá poskytuje výstup 5V/1A na káblové nabíjanie zariadení, ako sú inteligentné hodinky, náramky a smartfóny, čo sa hodí najmä vtedy, keď ste na cestách.

Už žiadne odložené plány vďaka SuperCharge

Pravdepodobne ste sa už nachádzali v situácii, keď sa váš smartfón nečakane vypol z dôvodu slabej výdrže batérie, čo vás prinútilo zmeniť alebo aspoň odložiť plány. Môže sa to stať každému, pretože všetci máme tendenciu neustále používať svoje smartfóny bez toho, aby sme skontrolovali úroveň batérie. Zatiaľ čo dostatočná kapacita batérie v smartfóne je veľmi dôležitá, rovnako dôležitá je aj rýchlosť, akou sa telefón nabíja. To je to, čím vyniká druhý smartfón z rodiny nova Y od Huawei. Huawei nova Y90 je vybavený nielen 5000 mAh batériou, ale podporuje aj 40W ultrarýchle nabíjanie Huawei SuperCharge, ktorý dokáže nabiť nova Y90 až na 50 % len za 30 minút.

Inteligentné riešenia pre skvelú výdrž

Huawei nova Y90 využíva inteligentné riadenie nabíjania na ochranu zdravia batérie. V režime inteligentného nabíjania automaticky zisťuje stav a reguluje kapacitu nabíjania, aby sa batéria nabila na určitú úroveň. Napríklad v režime nočného inteligentného nabíjania dokáže obmedziť nabitie batérie na 80 % a automaticky sa obnoví pred zobudením. Okrem toho má Huawei nova Y90 funkciu asistenta stavu batérie, ktorá zisťuje jej stav a v prípade potreby vám pripomenie, aby ste ju opravili. Inovácie batérií tu však nekončia. Huawei nova Y90 40W Pyramid Smart Huawei SuperCharge technológia dokáže inteligentne koordinovať nabíjacie napätie a elektrický prúd podľa výdrže batérie smartfónu, ako aj inteligentne riadiť jeho nabíjaciu kapacitu. Len 10-minútovým nabíjaním telefónu si môžete užiť až 6,7 hodiny telefonovania, 3 hodiny pozerania videí online, 19,9 hodín počúvania hudby, 2,3 hodiny navigácie, 2,3 hodiny rolovania krátkymi videami, resp. až 81 hodín pohotovostného režimu.

S novým Huawei nova Y90 už nemusíte meniť svoje plány. Stačí si urobiť 10-minútovú zastávku, aby ste si nabili svoj smartfón v prípade potreby a užívali si jeho funkcie po celý ďalší deň. A ak sa rozhodnete ísť na dlhú cestu, nova Y90 vám po nabití poskytne 12 hodín hrania hier, sledovania videa, navigácie a 103 hodín hudby so 418 hodinami pohotovostného režimu.

Nové smartfóny Huawei radu nova Y spájajú skvelú batériu, dostupnú cenu a nekonečné možnosti zábavy, ktoré možno využiť nielen v každodennom živote, ale aj v situáciách, keď sú možnosti nabíjania obmedzené. Budú s vami držať krok po dlhú dobu, takže môžete byť vždy v kontakte so svojimi blízkymi a využívať svoje obľúbené funkcie kedykoľvek chcete.

Cena a dostupnosť

Novinky z radu nova sú na Slovensku dostupné za atraktívne ceny, ktoré nezruinujú vašu peňaženku. Nova Y70 môže byť vaša už za 159 eur, zatiaľ čo nova Y90 sa predáva za cenu len 229 eur. Obe novinky nájdete už v predaji u vybraných maloobchodných predajcov.

Značky: