Aktualizácia je údajne na ceste.

Telefóny Samsung Galaxy nikdy nepatrili medzi zariadenia s najplynulejším prostredím, pričom donedávna ani tie najnovšie verzie One UI neboli plynulé do takej miery, že by si človek povedal, že teraz je to už v poriadku. Aj preto veľa používateľov neustále čaká na novú verziu rozhrania (alebo menšie aktualizácie), aby Samsung vychytal nedostatky, ktoré používateľov trápia. Samsung niekoľkokrát zmenil nadstavbu svojich smartfónov, pričom až One UI je tá správna cesta. Nie je síce najrýchlejšia, ale s istotou ide tam, kam má.

Jednou z významných aktualizácií je aj verzia One UI 6.1, ktorá sa prvýkrát objavila začiatkom tohto roka v sérii Galaxy S24, ktorej kľúčovým zlepšením sú funkcie umelej inteligencie. Kórejský výrobca ich označuje ako Galaxy AI funkcie, pričom k dispozícii je viacero nástrojov, ktoré vám uľahčia používanie smartfónov rôznymi spôsobmi.

Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra

Tesne pred predstavením Galaxy S24 sa objavilo aj video, ktoré demonštrovalo možnosti One UI v plynulosti používateľského prostredia. Teraz však boli zverejnené informácie, ktoré naznačujú, že Samsung v plynulosti prostredia ide ešte ďalej. Pokým už spomínaná séria Galaxy S24 s One UI 6.1 má výrazne plynulejšie animácie, najmä pri otváraní a zatváraní aplikácií, tak táto používateľská skúsenosť by sa mohla v nie tak vzdialenej budúcnosti aplikovať aj na ďalšie zariadenia Samsung Galaxy. Náznaky o prácach na plynulejšom používateľskom rozhraní sa objavili v One UI Home 15.1.01.3. 

Zdá sa, že práve v tejto verzii spúšťača sú optimalizované animácie. Portál Sammobile informuje, že APK súbor tejto verzie bol vložený do zariadenia Galaxy S23, po čom bolo zaznamenané výrazné zlepšenie plynulosti animácií na domácej obrazovke.

Aj napriek tomu, že One UI Home 15.1.01.3 je už k dispozícii na manuálne stiahnutie zo stránok ako APKMirror, odporúčame, aby ste radšej počkali na oficiálnu verziu od spoločnosti Samsung. Predpokladá sa, že nová verzia One UI Home by mohla byť vydaná s najbližšou aktualizáciou One UI 6.1, ktorá prinesie plynulejšie animácie pre veľké množstvo zariadení Samsung Galaxy.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.