K dispozícii sú tri modely.

O smartfónoch radu TCL 10 sme prvýkrát počuli na veľtrhu CES 2020. Výrobca ich vtedy ukázal a sľúbil, že ďalšie detaily prezradí na mobilnom kongrese v Barcelone koncom februára.

Ako to dopadlo, viete aj sami. Kongres sa kvôli koronavírusu nekonal a hoci TCL v Barcelone svoje telefóny ukazovalo, oficiálne ich predstavilo až teraz, začiatkom apríla. Dôvod je ten, aby sa minimalizoval čas medzi predstavením nových telefónov a ich uvedením do predaja.

Smartfóny radu TCL 10 budú k dispozícii v troch modeloch. Najatraktívnejšia je vlajková loď TCL 10 Pro, ktorá svojou výbavou spadá do kategórie vyššej strednej triedy. Snaží sa však zaujať zakriveným AMOLED displejom a zobrazovacími technológiami, ktoré TCL využíva aj vo svojich televízoroch.

TCL 10

Smartfóny radu TCL 10

Najlepšie vybavený a štýlový TCL 10 Pro

TCL 10 Pro ponúka 6,47-palcový AMOLED displej s rozlíšením Full HD+, so zabudovaným snímačom odtlačkov prstov a podporou HDR10. Oceňujeme, že TCL získalo potrebné licencie pre Netflix, takže plný potenciál tejto obrazovky využijete aj pri sledovaní obľúbenej video služby. Sme radi, že sa výrobca poučil, v prípade modelu TCL Plex šlo o jeden z hlavných nedostatkov.

Základom telefónu je procesor Snapdragon 675 v kombinácii so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom. TCL 10 Pro obsahuje aj štvoritý zadný fotoaparát v zložení 64 Mpx hlavný fotoaparát (f/1.79), 16 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát (f/2.4), 5 Mpx makro fotoaparát a 2 Mpx senzor hĺbky.

TCL 10 Pro nás v rámci krátkeho používania zaujal pekným dizajnom, kvalitným displejom a svižnými reakciami. Potešiteľné je, že zadný fotoaparát prakticky nevyčnieva z tela. Telefón ponúka 4500 mAh batériu s technológiou 18 W rýchleho nabíjania. Operačný systém je Android 10 s prísľubom aktualizácie na Android 11.

Nová vlajková loď od TCL bude v predaji na prelome mája a júna za cenu 449 eur.

TCL 10

Vľavo TCL 10 Pro, vpravo TCL 10L

Cenovo dostupný TCL 10L

TCL má v ponuke aj lacnejšiu verziu svojej vlajkovej lode. Nazýva sa TCL 10L a ponúka 6,53-palcový IPS displej s Full HD+ rozlíšením. Tento telefón nezaujme dizajnom, ktorý je vzhľadom k cene štandardný – a rovnako aj jeho výbava. Výrobca však chce opäť lákať na zobrazovacie technológie obrazovky.

Základom TCL 10L je Snapdragon 665, 6 GB RAM a 64 GB úložisko. Aj v tomto prípade je k dispozícii štvoritý zadný fotoaparát, ktorý kombinuje hlavný senzor, ultraširokouhlý senzor, makro fotoaparát a senzor hĺbky. Rozlíšenia jednotlivých senzorov sú 48 (f/1.8) + 8 (f/2.2) + 2 + 2 Mpx.

TCL 10L využíva Android 10, 4000 mAh batéria ponúka iba 10 W pomalé nabíjanie. Oba modely majú vo výbave NFC, 3,5 mm jack aj funkciu FM rádio.  Cena telefónu je 249 eur, na trh príde na prelome mája a júna.

TCL predstavilo aj telefón TCL 10 5G za 399 eur. Ten chce zaujať podporou 5G mobilných sietí a novým procesorom Snapdragon 765G. Na našom trhu sa však nebude predávať.

TCL 10

Vľavo TCL 10 Pro, vpravo TCL 10L

Zdroj: TCL

Prečítajte si aj:

Recenzia TCL Plex: telefón s dobrým pomerom cena/výbava

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit