Sociálna sieť Snapchat sprístupňuje webové rozhranie pre všetkých používateľov.

Túto možnosť ohlásila spoločnosť už v júli, čím sa platforma prvýkrát dostala mimo mobilných zariadení. Vtedy však bola prístupná len platiacim používateľom v rámci nadstavby Snapchat Plus. Teraz ju na svojej oficiálnej stránke Snap.com uvádza ako novinku pre všetkých v rámci zoznamu nových funkcií, ktoré plánuje spustiť počas jesene.

Webová verzia Snapchatu na adrese web.snapchat.com poskytne používateľom väčšiu plochu a pohodlie na chatovanie a videohovory s ostatnými používateľmi v tom istom okne. Snapchat uvádza, že na telefonovanie využije ich platformu každý mesiac okolo sto miliónov používateľov a zvyčajne si počas toho aj píšu.

Platenú verziu spustil Snapchat koncom júna a ako uvádza portál TheVerge.com, asi šlo o dobrý ťah, keďže podľa tvrdení spoločnosti sa jej podarilo do polovice augusta získať milión platiacich používateľov. Tí za mesačný poplatok 3,99 dolára získajú funkcie ako zmena ikony aplikácie či možnosť zobraziť si, ktorí ľudia si pozreli ich príbeh.

Snapchat na Slovensku nepatrí medzi najviac využívané sociálne siete a spolu s Twitterom je trochu v tieni Facebooku, Instagramu, ale aj rastúceho TikToku. Čo sa týka Instagramu, ten pôvodne tiež nemal webové rozhranie, hoci existovali možnosti, ako toto obmedzenie obísť. Od apríla 2020 je ale aj na tejto sociálnej sieti možnosť pridávať príspevky priamo z počítača.

Zdroj: Newsroom.snap.com, TheVerge.com

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.