Zdá sa, že na trh nebude uvedená v tradičnom decembrovom termíne.

Vlajkové čipy spoločnosti Qualcomm sú každoročne predstavované začiatkom decembra na „havajskom summite„. Tento rok je ešte pomerne netradičný, čiže nie je prekvapením, že aj Qualcomm reaguje netradične. Portál GSMArena teraz zverejnil správu, v ktorej nám prezradil dátum uvedenia novej generácie vlajkového čipsetu spoločnosti Qualcomm. Pôvodná informácia s dátumom konania summitu bola dokonca zverejnená na samotnej stránke spoločnosti Qualcomm.

Snapdragon Summit by sa mal podľa správy konať už 14. – 17. novembra, čo je pravdepodobný termín, kedy bude na trh uvedený aj nový vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2.

Snímka obrazovky zo stránky spoločnosti Qualcomm
Snímka obrazovky zo stránky spoločnosti Qualcomm

Príspevok, ktorý všetko prezradil, bol už zo stránky spoločnosti Qualcomm vymazaný, hoci existuje aj malá šanca, že mohlo ísť o nepravdivú informáciu. Avšak, prečo by to spoločnosť Qualcomm robila? Rovnako neveríme ani na náhody, že táto správa sa na stránke spoločnosti objavila iba tak “omylom”.

Pokiaľ bude nový Snapdragon 8 Gen 2 skutočne uvedený v predstihu, to dáva veľkým výrobcom smartfónov dostatok času na to, aby svoje telefóny taktiež uviedli v skorších termínoch, než na aké sme zvyknutí. Pozoruhodné je aj to, že do očakávaného uvedenia novej generácie vlajkového čipsetu zostáva ešte veľmi dlhý čas, takže oznámenie dátumu jeho predstavenia teraz v lete vyznieva skôr ako nepodarený vtip.

Snapdragon 8 Gen 2Zdroj: GSMArena
Snapdragon 8 Gen 2 – výkon CPU by sa mal zvýšiť až o 30 %

Aj keď sme sa pravdepodobne dozvedeli skutočný dátum uvedenia čipu Snapdragon 8 Gen 2, pozrime sa aj na to, čo o ňom zatiaľ vieme. Pripravovaná novinka by mala byť na trh uvedená v nezvyčajnej konfigurácii jadier – 1+2+2+3, ktorej súčasťou bude jedno superjadro Cortex-X3, po dve jadrá Cortex-A720 a A710, ktoré doplnia tri jadrá A510. Viac o Snapdragone 8 Gen 2 sa dočítate aj samostatnom článku TU.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.