Nemecká značka, ktorá má v ponuke druhú verziu svojich slúchadiel Solitarie. Tieto chcú byť univerzálnejšie.

Podľa výbavy aj rozhodne sú a prinášajú široké možnosti konektivity. Precízne spracovanie je vidieť ihneď po rozbalení a v bielej verzii vyzerajú skutočne luxusne. Cenovo sú určené pre tých najnáročnejších používateľov. Dôraz kladený na každý komponent vrátane meniča robí zo slúchadiel prostriedok, ako počúvať vysoko kvalitnú hudbu.

Spracovanie

Hliníkové telo upravené pieskovaním dodáva častiam spojovacieho mostu trblietavý dizajn pripomínajúci perleťový povrch. Vyzerá to veľmi dobre a k tomu ešte evokujú silnejší vzhľad. Nezostalo len pri dojme a hliníkové telo aj aj kovové spoje mosta a závesného systému mušlí, sú odolné. Výrobca nenechal nič na náhodu a tieto slúchadlá niečo vydržia.

Použitie pamäťovej peny je niečo, s čím sa v tomto segmente stretnete bežne. Tu je extra jemná a hrubá a stále sa dobre nosí. Slúchadlá sú veľmi dobre vyvážené a tvarovo navrhnuté tak, aby ste ich mohli nosiť aj niekoľko hodín. Kožené polstrovanie na vrchnej strane spojovacieho mosta si rovnako zaslúži pozornosť. Je jemné a výplň je vo väčšom množstve, než sme bežne zvyknutí. Zároveň vás ale nebudú tlačiť. Pamäťová pena sa poddá.

t+a solitaire tZdroj: TOUCHIT

Technológie

Ide o slúchadlá, ktorým sa dá aktualizovať firmvér. Aj vďaka nemu sme získali možnosť prepnúť slúchadlá na kvalitu zvuku 96 kHz / 24-bit. Detailnejšie vzorkovanie využijete pri spojení s káblom. Na výber je použitie 3,5 mm audio kábla, prípadne redukcie na 6,5 mm a tiež priame prepojenie cez konektor USB-C na USB-C. Slúži aj na nabíjanie.

Týmto prepojením sa dajú použiť aj so smartfónom alebo počítačom a získate digitálny prenos zvuku v najvyššej kvalite. Vhodné napríklad na bezstratové formáty. Vyššia kvalita je však počuť aj vo veľmi vysokej kvalite, napríklad na audio streamovacích službách. Ak majú takéto nahrávky. Medzi podporovanými kodekmi je SBC, AAC, aptX a aptX HD.

Po zvukovej stránke získate zreteľný zvuk plný detailov. Platí to pre celé spektrum tónov. Detailnosť zvuku postrehnete aj pri menej kvalitných nahrávkach. Avšak toto nie je záležitosť, kvôli ktorej by ste si kupovali slúchadlá tohto typu. Napríklad v prípade smartfónu je vhodné si preveriť, či používate niektorý z vyšších kodekov aptX.

Aktívne odhlučnenie

Solitaire T ponúkajú dva režimy ANC. Jeden je určený do vonkajšieho prostredia prípadne hlučnejšieho okolia, druhý sa volá Office a jasne charakterizuje svoj účel. Všetko sa dá prispôsobiť cez aplikáciu, ktorej súčasťou je aj ekvalizér. Vlastný sa nastaviť nedá. Režim Vital sa javil ako najlepší kompromis pri zachovaní basov a zreteľnosti stredných tónov.

Používanie

Párovanie ako aj používanie je jednoduché. Zvyknúť si treba na jeden prvok. Kruh na pravej mušli. Ide o menší kruh s priemerom 1 cm, ktorý má aj drsnejší povrch. Je aktívny a reaguje na dotyk. Jeho účel je zapnúť alebo vypnúť transparentný režim. Zvyšok vonkajšej plochy pravej mušle je dotyková plocha reagujúca na gestá. Pohyb do strán mení skladby, vertikálny pohyb upravuje hlasitosť.

Na jedno nabitie vydržia prehrávať hudbu až 70 hodín. Vzhľadom na to, že sa dajú používať aj vypnuté, netreba si robiť o batériu starosti. Ukazovateľ jej kapacity je na ľavej mušli a pozostáva zo štyroch LED diód. Na aktivovanie vysokokvalitného zvuku je potrebné ich aktivovať a aj pri použití audio kábla ich musíte zapnúť. Komu stačí bežný zvuk, dajú sa využívať v pasívnom režime.

Verdikt

T+A Solitaire T sú precízne spracované slúchadlá so super jemným polstrovaním, pevnom konštrukciou, čipsetom Qualcomm QCC 5127 a širokými možnosťami použitia a konektivity. Zvukový zážitok, ktorý z týchto slúchadiel dostanete, je prvotriedny. Treba na to dobrú hi-fi zostavu alebo zvukovú kartu v počítači.

Ideálne je mať aj smartfón s podporou kodeku aptX HD. Zvukovo za sebou zanechávajú aj také pokročilé slúchadlá ako má napríklad Sony. Tu však hovoríme o inej cene a viac by bolo na mieste porovnanie so značkou ako napríklad Denon. V každom prípade tu nie je priestor na chybu a výrobca sa k pokračovateľovi série postavil zodpovedne.

Cena: 1299 eur

Zapožičal: T + A elektroakustik

Páči sa nám

  • Precíznosť spracovania
  • Bohaté polstrovanie náušníkov
  • podpora kodeku aptX HD
  • prepojenie cez USB-C s kvalitou prenosu 96 kHz a 24-bitovej hĺbke
  • výdrž 70 hodín na jedno nabitie

Nepáči sa nám

  • Ovládanie na pravej mušli má dva nezávislé dotykové prvky, treba si na to zvyknúť

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreT+A Solitaire T
TypBluetooth 5.1
Veľkosť meniča [mm]40
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]4 ÷ 45 000
Audio konektoráno, 2,5 mm
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]70 alebo 35 v HQ režime
HodnotenieT+A Solitaire T
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]1299,00

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.