Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Napĺňa svoju víziu stať sa najväčším regionálnym partnerom spoločnosti Microsoft

Solitea získala 100 % podiel v spoločnosti Mainstream Technologies, s.r.o. a jej materskej spoločnosti Powerstream, a.s. Tieto podniky sa počas svojho pätnásťročného pôsobenia na českom trhu stali v danom segmente najvýznamnejšími partnermi globálnej technologickej spoločnosti Microsoft. Pre Soliteu ide už o siedmu akvizíciu významného partnera Microsoftu.

„Microsoft je pre nás v súčasnosti najvýznamnejším partnerom v segmente riešení pre veľké spoločnosti. Máme ambície stať sa lídrom cloudovej transformácie na českom trhu a zároveň sa chceme čoraz viac zapájať do realizácií medzinárodných projektov. Naším cieľom je zaujať pozíciu vedúceho hráča aj v oblasti ucelených riešení na ochranu, vizualizáciu a správu IT bezpečnosti. Práve akvizícia spoločnosti Mainstream nám túto víziu umožní naplniť,“ hovorí Martin Cígler, predseda predstavenstva Solitey.

V oblasti strednej a východnej Európy patrí Solitea medzi najväčších dodávateľov účtovných a podnikových informačných systémov (ERP) určených pre komerčný segment a neziskové organizácie. V Česku je spoločnosť lídrom na trhu pokladničných systémov a jej cloudové služby používajú státisíce zákazníkov. Solitea tiež ponúka kompletný outsourcing miezd na kľúč – v Česku ide napríklad o riešenie eRecept, vo Fínsku zase o implementáciu systému pre fínsku colnú správu TULLI.

„Po 15 úspešných rokoch na trhu sme hľadali nové príležitosti k rozvoju nášho biznisu. Spojenie so silnou skupinou Solitea nám vďaka obchodným synergiám pomôže akcelerovať a v nasledujúcich 2 rokoch vyrásť až trojnásobne. Firemná kultúra Solitey, jej prístup k zákazníkom aj zamestnancom je veľmi blízky tomu nášmu. Spojenie bude preto pre všetkých plynulé,“ dopĺňa k akvizícii Ladislav Šolc, managing partner spoločnosti Mainstream Technologies, s.r.o. Súčasný výkonný manažment Mainstream Technologies bude spoločnosť riadiť aj naďalej a nezmení sa ani odbor činnosti organizácie. Zamestnancom, obchodným partnerom a zákazníkom tak akvizícia neprinesie žiadne zmeny. Cena akvizície je neverejná a transakcia podlieha schváleniu Úradom na ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS).

Značky: