Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Solitea úspešne zrealizovala ďalšie nové fúzie.

Získala 100 % podiel v spoločnostiach D3Soft, D3Soft BIG a D3Soft Future, ktoré sú významnými dodávateľmi riešení najmä pre obchodníkov a distribútorov s energiami na českom a slovenskom trhu. Druhým úspechom je akvizícia divízie IT služby spoločnosti AspectWorks, ktorá patrí medzi popredného domáceho implementátora riešenia celosvetovo najúspešnejšej platformy CRM od spoločnosti Salesforce.

Solitea na trhu s energiami so skúsenosťami lídra segmentu

Skupina D3Soft sa zameriava na vývoj vlastných riešení pre obchodné spoločnosti, najmä potom
pre obchodníkov a distribútorov a obchodníkov s energiami (utilitní dodávatelia). V tomto segmente je lídrom trhu s vlastným informačným systémom FLEXI IT. Produkt FLEXI IT je súčasťou riešenia D3Energy pre komplexnú obsluhu zákazníkov v energetike. V obchodných spoločnostiach sa zameriava predovšetkým na implementáciu CRM systémov, dodáva vlastný CRM produkt Leonardo a implementuje CRM riešenia Microsoft Dynamics 365. Spoločnosti skupiny D3Soft tiež realizujú vývoj informačných systémov pre individuálnych zákazníkov. Za posledný ukončený finančný rok dosiahla skupina D3Soft obrat vyše 3,8 mil. eur, zisk pred odpismi a zdanením (EBITDA) bol 573 tisíc. eur.

„Víziou Solitey je prostredníctvom svojich produktov a riešení zjednodušovať podnikanie firmám všetkých veľkostí. Akvizícia skupiny D3Soft je len ďalším krokom v napĺňaní tohto cieľa i strategickou investíciou, ktorá otvára nové trhy, príležitosti a synergie,“ dopĺňa Martin Cígler, predseda predstavenstva spoločnosti Solitea. „Z pohľadu zákazníkov a obchodných partnerov D3Soft, aj jej dcérskych spoločností, sa po akvizícii nič nemení. Firmu aj naďalej riadi pôvodný výkonný manažment a činnosť spoločnosti zostáva bezo zmien.“

Posilnenie pozície na Slovensku vďaka synergii s AspectWorks

Akvizíciou divízie IT Služby od AspectWorks získava Solitea nielen popredného domáceho implementátora riešenia celosvetovo najúspešnejšej platformy CRM od spoločnosti Salesforce, ale aj vývojára softvérových aplikácií na zákazku, založených predovšetkým na platforme Java a JEE. Pridanou hodnotou AspectWorks je aj pozícia dodávateľa firemných mobilných a webových aplikácií s využitím cloudovej low-code platformy OutSystems.

Divízia IT Služby spoločnosti AspectWorks poskytuje v rámci dodávaných riešení kompletný servis
od oboznámenia sa so základnou koncepciou a ukážky navrhovaného systému cez analýzy a implementáciu na mieru, až po zaškolenie a podporu zaistenia prevádzky aplikácií. Pre svojich zákazníkov je strategickým partnerom v oblasti vývoja spoľahlivého softvéru na mieru, ktorý spĺňa jedinečné požiadavky klientov. Svoje know-how opiera o 16 rokov skúseností a viac ako 380 úspešných projektov pre najväčších zákazníkov naprieč troma kontinentmi. Za posledný ukončený fiškálny rok dosiahla divízia IT Služby spoločnosti AspectWorks obrat okolo 3,8 mil. eur.

„Som veľmi rád, že sa nám akvizícia AspectWorks podarila. Vďaka nej získavame do nášho portfólia nielen skvelé nové riešenia, ale najmä motivovaný tím zamestnancov a veľké množstvo spokojných zákazníkov,“ hovorí Martin Cígler. „S AspectWorks nás spájajú rovnaké firemné hodnoty postavené na dlhodobej spolupráci s klientmi, ich maximálnej spokojnosti s odvedenou prácou a vysokej odbornosti realizačného tímu. Nepochybujem preto o tom, že začlenenie AspectWorks do štruktúr Solitey má všetky predpoklady na to, aby z nášho spojenia dlhodobo profitovali všetky zúčastnené strany.“

Dokončenie transakcie sa plánuje na koniec marca v závislosti od rýchlosti, akou sa podarí divíziu IT Služby odštiepiť od materskej spoločnosti AspectWorks do nového subjektu AW Solutions. Ďalším krokom bude zlúčenie AW Solutions so Soliteou.

Značky: