Do segmentu sonických zubných kefiek načrel aj výrobca Sencor. Na trh prináša sonickú zubnú kefku Sencor SOC 3312WH.

V redakcii pravidelne testujeme sonické zubné kefky a zariadenia pre starostlivosť o ústnu hygienu. Zoznam zariadení, ktoré sme testovali a rovnako aj správnu techniku čistenia zubov sonickou kefkou nájdete v našom článku.

Balenie aj s cestovným puzdrom

Sencor vsadil na vylepšenie celkového prevedenia, oproti predchádzajúcim modelom. Telo zubnej kefky je vyrobené z kvalitnejšieho plastu s odolnosťou IPX7. V balení okrem zubnej kefky, nájdete aj dve čistiace hlavice (čistiacu hlavicu je potrebné vymieňať 3 mesiacoch), nabíjaciu stanicu, ktorá zároveň slúži ako stojan, cestovné puzdro a USB kábel.

Dizajn kefky sa nevymyká štandardu, vďaka čomu sa zubná kefka dobre drží v ruke. Na tele sú dve hardvérové tlačidlá. Jedno slúži na zapnutie a druhé na výber čistiaceho režimu. V spodnej časti je situovaný ukazovateľ stavu batérie.

Sencor SOC 3312WHZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
Sencor SOC 3312WH

Čistiace režimy a výkon kefky

Sencor SOC 3312WH ponúka na výber 5 čistiacich režimov (čistiaci, bieliaci, leštenie zubov, masáž ďasien a režim pre citlivé zuby a ďasná). Výrobca udáva, že pri najsilnejšom čistiacom režime, dokáže motorček v kefke vyvinúť až 48 tisíc kmitov za minútu. To sa trošku odráža na vyššej hlučnosti, ktorá je však pri daných výsledkoch čistenia tolerovateľná.

Čistiaci režim vyberáte pomocou hardvérového tlačidla, pričom sa vždy rozsvieti názov vybraného čistiaceho režimu. Každý čistiaci režim trvá dve minúty a vstavaný časovač vás vždy po 30 sekundách upozorní krátkym zavibrovaním, aby ste prešli na čistenie ďalšej štvrtiny chrupu.

Nabíjanie a výdrž

Zubnú kefku môžete nabiť dvoma spôsobmi. Nabíjačkou so stredovou tyčinkou, ktorá sa pripája priamo do elektrickej siete a môže slúžiť aj ako stojan. Druhý spôsob je cestovné puzdro, ktoré sa pripája USB káblom, buď do nabíjačky od smartfónu, alebo tiež do USB portu v notebooku. V tele zubnej kefky je 800 mAh Li-ion batéria, ktorá podľa údajov výrobcu po úplnom nabití vydrží 45 dní, pri používaní dvakrát denne.

Sencor SOC 3312WHZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
Sencor SOC 3312WH

Hygienická sterilizácia UV žiarením

Prínosom sonickej zubnej kefky Sencor je cestovné puzdro, ktoré slúži aj ako nabíjačka a sterilizátor čistiacich hlavíc. Sterilizácia prebieha UV žiarením, ktoré likviduje nežiadúce vírusy a baktérie. V puzdre dokážete súčasne s nabíjaním kefky, sterilizovať až dve čistiace hlavice. Cestovné puzdro musí byť pripojené cez USB kábel ku zdroju energie. Proces sterilizácie trvá 8 minút.

Naše skúsenosti

My sme zubnú kefku testovali približne dva týždne, prevažne s čistiacim režimom pre bielenie zubov, ktorý sa nám zdal ako najvýkonnejší a priniesol uspokojujúce výsledky, pri odstraňovaní zubného povlaku. Ocenili sme aj stabilný výkon kefky, bez potreby priebežného dobíjania. Sterilizáciu čistiacej hlavice sme využívali sporadicky, no v rámci cenovej kategórie ju považujeme za pridanú hodnotu, oproti konkurencii. Pri každej zubnej kefke odporúčame naštudovať si, ako treba sonickú zubnú kefku správne používať, náš návod nájdete tu.

Cena: 79,99 EUR

Cena náhradných čistiacich hlavíc: 14,99 EUR (balenie 4 ks)

Zapožičal: Planeo.sk

Prečítajte si aj:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.