Nová stratégia nemusí byť nevyhnutne zlá.

Spoločnosť Sonos je známa svojimi kvalitnými produktmi v oblasti multiroom riešení. Reproduktory tejto značky sú nielen dizajnovo atraktívne, ale majú vynikajúci zvuk a vyladený ekosystém, ktorý poskytuje viaceré možnosti prehrávania hudby. Či už ide o možnosť prepojenia streamovacích služieb, rozhlasových staníc alebo podcastov, k týmto možnostiam bola na určitý čas pridaná aj podpora prehrávania pre lokálne uložený obsah. Táto možnosť bola umožnená používateľom systému Android, avšak zdá sa, že tomuto spôsobu bude čoskoro koniec.

Portál AndroidPolice zverejnil správu, v ktorej uviedol, že spoločnosť Sonos ukončuje podporu pre prehrávanie hudby uloženej v zariadeniach používateľov prostredníctvom reproduktorov Sonos. Táto zásadná zmena nie je vyslovene založená iba na rozhodnutí spoločnosti. Sonos pri príležitosti odstavenia možnosti prehrávania lokálne uloženého obsahu dodáva, že zmena sa odvíja od zmien, ktoré boli prijaté pri aktualizovanej verzii operačného systému Android, keďže tá zmenila spôsob výmeny informácií medzi zariadeniami.

Sonos Play 1Zdroj: TOUCHIT
Sonos Play 1

Ponúkané riešenie

Sonos však prichádza s jednoduchý riešením (radou) tohto problému, na ktorý by pravdepodobne prišli aj samotní používatelia. Pokiaľ teda máte lokálne uložený hudobný obsah vo formáte MP3, tak celú knižnicu môžete nahrať do jednej zo streamovacích služieb Apple Music, YouTube Music, Deezer alebo Plex a potom tieto skladby streamovať z preferovanej platformy. 

Hoci v tomto prípade je potrebné vykonať niekoľko úkonov navyše, stále ide o pomerne jednoduché riešenie ako sa dostať ku svojej obľúbenej hudbe, ktorá bola donedávna v zariadeniach používateľov uložená iba lokálne. Okrem toho, používatelia môžu svoje súbory ukladať aj na sieťový disk v rovnakej sieti ako reproduktory a následne ich prehrávať.

Zdroj dodáva, že hoci sa spoločnosť Sonos musí popasovať s určitými zmenami v spôsobe prehrávania hudby, tak sa očakáva, že čoskoro predstaví nové produkty. Údajne však nemusí ísť nevyhnutne o reproduktory, ale očakávajú sa nové domáce streamovacie zariadenia a slúchadlá.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.