Project Field je nová platforma pre hranie zberateľských kartových hier. Kamaráti sa s tabletom.

Základom Project Field je špeciálna podložka, na ktorú sa kladú karty. Podložka má čítačku IC kariet (integrované obvody), senzory, LED podsvietenie a Bluetooth, aby vedela komunikovať tabletom alebo smartfónom, na ktorom beží patričná kartová hra s podporou Project Field.

V Japonsku nie sú kartové hry spolupracujúce s IC kartami nič nové, ale zatiaľ sa používajú najmä v špecializovaných herniach. Novinkou je, že sa tieto špeciálne podložky vedia spojiť s hrou na tablete. Podložka dokonca vie rozoznať či ste kartu otočili nabok, čo je bežný pohyb v rôznych kartových hrách.

projectfield-yo-kai_nowat

Prvou hrou spolupracujúcou s Project Field je nový japonský fenomén Yo-kai Watch (ak to vaše ratolesti ešte nepoznajú, ďakujte vyšším silám a modlite sa, aby ani nespoznali). Tak či tak, je to zaujímavý kúsok technológie, ktorý môže priblížiť kartové hry na štýl Pokémon či Magic the Gathering novým generáciám. Problémom však bude kompatibilita so starými kartami, keďže systém spolupracuje s kartami s integrovanými obvodmi.

Zdroj: Kotaku