Spoločnosť Sony predstavila modul duálneho fotoaparátu s ISO 51.200 a aj nový ISP.

Spoločnosť Sony už svoje nové vlajkové modely Xperia XZ2 a Xperia XZ2 Compact predstavila, ale je aj ďalšia technologická novinka, ktorá nás upútala. Japonská spoločnosť demonštrovala prototyp modulu  s dvoma kamerami, ktorý dokáže zachytiť snímky v extrémne slabom osvetlení až do ISO 51200 a video s ISO 12800.

V mimoriadne tmavom prostredí nový ISP (Image Signal Procesor), nazývaný Sony Fusion, súčasne nastaví obidve kamery na maximálnu hodnotu príjmu svetla a na spracovanie signálu do obrazu. Je zrejmé, že sme mohli vidieť túto technológiu len na demo prezentácii, no spoločnosť Sony mlčí o prípadnom komerčnom uvedení na trh, ale dúfajme, že sa to dotkne zariadení už v tomto roku.

Povolenie premenlivého systému ISO 51200 by mohlo byť pre inteligentné telefóny prelomové. Práve teraz ľudské oko je porovnateľné s ISO 1600, väčšina lacných digitálnych fotoaparátov fotografuje s nie viac ako ISO 6400. Ale čísla, ktoré Sony smeruje k dosiahnutiu s Fusion ISP, sú možné len s kamerou, ktorá bude mať vymeniteľné objektívy.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Sony predstavila vlajkové lode Sony Xperia XZ2 a XZ2 Compact (video)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.